Knack Roeselare verliest 3-1 op Maaseik

20/01/18 om 23:40 - Bijgewerkt om 23:39

Knack Roeselare is er na het Europese stuntwerk tegen Perugia niet in geslaagd om Maaseik opzij te zetten en verloor met 3-1. Na het 28-26 openingsverlies kon Knack met 25-27 wel gelijkstellen en 12-14 leiden de derde beurt. Maar de bij Maaseik ingekomen Maan bracht de kentering, Knack verloor set drie met 25-21 en moest de vierde beurt met 25-19 de wet van de sterkste ondergaan.

Knack Roeselare verliest 3-1 op Maaseik

Coach Emile Rousseaux zag Knack Roeselare verliezen in Maaseik. © (Foto VDB)

Coach Rousseaux opende met de zelfde basiszes die een punt haalde tegen Perugia met Trinidad aan de spelverdeling, Kindt en Verhanneman als receptie/hoekspelers, Van de Velde en Coolman in het midden en Tuerlinckx als hoofdaanvaller. Dejonckheere was de libero van dienst.

Maaseik opende furieus naar 6-1 want Cox teisterde de Roeselaarse receptie vanop de servicelijn. Via Tuerlinckx werd die achterstand wel rap gehalveerd en kort na de tweede technische dode tijd stond het 16-16 via Tuerlinckx en Coolman. Bij de Limburgers was Cox niet af te stoppen en samen met Bruno mokerde hij de 21-18 op het bord. Van de Velde en weer Tuerlinckx hingen de bordjes bij 21-21 weer gelijk en dan begon een enerverende over en weer. Van de Velde neutraliseerde een eerste Maaseiker setbal bij 24-22, serveerde daarop de Limburgse spelopbouw in last wat Bruno uit deed slaan. Coolman snoepte een derde Maaseikse setbal af bij 25-24 en de ingekomen Van Hirtum deed dat bij 26-25 over. Tot Rycklicki voor Maaseik afrondde naar 28-26.

Slechts tijdelijke kentering

De eerste herneming kwam Depovere aan de distributie bij Roeselare dat aanvankelijk tot 5-5 gelijke tred hield met de thuisploeg maar dan 9-5 achter kwam want Cox was nog altijd niet af te stoppen. Bij 12-8 vond Tuerlinckx het welletjes en leidde de remonte in die werd verder gezet door Coolman en een blokkende Van de Velde waarna Tuerlinckx de 14-16 vastmokerde. Knack nam duidelijk over, ging door naar 16-20 en 19-22 maar moest zich nog reppen om gelijk te stellen. Verhanneman sloeg de eerste setbal naar 23-24, Cox snoepte die af en een blok deed de setbal naar het Limburgse kant overhellen. De weer ingekomen Van Hirtum kon de tweede Roeselaarse setbal bijeenblokken die door Tuerlinckx verzilverd werd naar 25-27.

Roeselare kreeg vat op de wedstrijd, kon de derde set een 3-1 gemakkelijk via 8-7 naar 12-14 ombuigen tot coach Banks het motivatiebeest Maan er in bracht. Hij scoorde meteen twee keer en als Cox een manke Roeselaarse receptie op service van diezelfde Maan afstrafte stond het zomaar 16-14. Maastricht nam over, spelverdeler Blankenau verraste de Roeselaarse verdediging twee keer en ook Rycklicki scoorde geregeld. Het werd 22-17 en Knack kon Maaseik niet meer stoppen.

De vierde beurt haalde Maaseik bij 8-5 de technische time out en die driepuntenkloof kon Knack nooit meer dichten. Rycklicki sloeg de 20-14 op het bord en een losgeslagen Maaseik stoomde door naar de 25-19 en volle wedstrijdwinst. Maaseik komt mee op kop met Roeselare dat nog een beter setgemiddelde heeft. De Limburgers hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

(RB - Foto VDB)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!