Knack Roeselare strandt in de halve finale

06/01/18 om 18:09 - Bijgewerkt om 18:09

Knack zal de eerste League Trophy niet winnen. Het verloor immers de halve finale in Gent van rivaal Maaseik na een spannende vijfsetter: 3-2. Setstanden waren 19-25, 25-21, 25-22, 19-25, 15-12.

Knack Roeselare strandt in de halve finale

Fornes probeert de Maaseikaanval af te stoppen. © MPM

Toch behoorlijk wat volk voor de eerste wedstrijd in het finaleweekend van de League Trophy met de klassieker Maaseik-Knack.

Rousseaux dropte Fornes, Trinidad, Kindt, Coolman, Tuerlinckx, Verhanneman en libero Dejonckheere in de basis. De Roeselaarse hoofdaanvaller zat meteen lekker in de wedstrijd en hij was dan ook goed voor de 7-8 en de 9-10-voorsprong. Nadien geraakte Maaseikspeler Bruno niet voorbij het West-Vlaams blok en Kindt bevestigde de voorsprong (11-13 en 11-15). Bruno stak bij 14-16 nog even de neus aan het venster maar de Limburgers noteerden nadien teveel directe fouten.

Tweede set

Dankzij een verpletterende start van het tweede spel liep Knack nog voor de eerste technische time-out vier punten uit (1-5), toch kon Maaseik naar de kant met een minimale voorsprong. Het opslagwerk van Cox was daarbij cruciaal: 9-7. Een secure Tuerlinckx én een geslaagde videochallenge zette Knack weer op 9-11. Maaseik keerde de rollen via het middencompartiment al even snel weer om: 16-15. Dit keer zouden de Limburgers wel alert blijven en de kloof gewoon verder uitdiepen via Bruno en Cox.

Derde set

De eerste opwinding in een slordig begin van set drie kwam er via Tuerlinckx die eerst een magistrale redding uit de mouw schudde om nadien nog eens mooi af te werken: 4-5. Het niveau bleef onder de verwachtingen maar Knack kon wel met 15-16 even op adem komen. Bij Maaseik smashte Cox er gretig op los en wanneer Tuerlinckx de 21-19 in de muur van Rychlicki zag stranden, zag er weer beroerd uit voor Rousseaux en de zijnen. Fornes bekocht zijn outsmash op 23-19 met een wissel voor Van de Velde die coach Blanks meteen richting een dubbele time-out duwde: 23-21 en 24-22. Cox -weer hij- maakte komaf met de Roeselaarse hoop.

Teamspirit voor de wedstrijd.

Teamspirit voor de wedstrijd. © MPM

Cox duwde ook in het vierde bedrijf weer stevig door en zag zijn ploeg zo met 8-6 naar de kant gaan. Knack herstelde het evenwicht en bracht de Limburgse receptie meermaals aan het wankelen wat hen weer een bonus van twee punten opleverde. Het destabilseerde de roodhemden en Coolman en zijn maats hadden opeens bloed geroken: 15-19 en Kindt -geregeld afgelost door Van Hirtum- verzilverde het setpunt.

Beslissende set

Prima start in de belle met Verhanneman die de 2-4 liet optekenen maar Bruno reageerde gevat en Tuerlinckx botste op een Limburgse muur. De bom van Rychlicki zette Knack zelfs op drie punten. Kindt duwde het punt erna ook buiten: 9-5. Knack een vogel voor de kat denk je dan maar dat was buiten Van de Velde en Coolman gerekend: met heel veel drive opnieuw naar 9-8. Maaseik was nog niet uitgeteld en blockte naar 12-9. In de slotfase maakten de Limburgers het gewoon af.

(MPM - foto's MPM)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!