Knack Roeselare probleemloos naar halve finale League Trophy

04/01/18 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:26

Door Gent in een simpele 3-0 te kloppen kwalificeerde Knack zich moeiteloos voor de halve finale van de League Trophy, een vriendschappelijk tornooi dat, in tegenstelling tot de officiële beker, de winnaar wél geldelijk gewin (10.000 euro) oplevert. Knack opende tegen Gent met 25-17, verdubbelde gemakkelijk met 25-15 om met 25-22 af te ronden.

Knack Roeselare probleemloos naar halve finale League Trophy

© MPM

Roeselare opende met Depovere aan de spelverdeling, Coolman en Van de Velde bezetten de middenposities, Verhanneman en Kindt waren de receptie/hoekspelers met Konings als hoofdaanvaller. Dejonckheere was de libero van dienst. Knack domineerde van meet af aan, al kon Gent een 8-3 naar 8-7 herleiden. Het aanvallend geweld bij Knack kwam vooral van Verhanneman, omzeggens foutloos in de afwerking de eerste set, maar ook van Konings en Van de Velde. Bij Gent kon alleen opposite De Vries scoren. Knack nam bij 14-13 afstand naar 19-13, ook al omdat het serverend Gent in gebreke vond en blokkend counterde. Roeselare trok gemakkelijk door naar 25-17-deelwinst.

De eerste herneming zette Van de Velde de toon en blokte Roeselare op 3-0. Gent kon de tussentijdse 8-2 deze keer niet meer dichten en onder impuls van Verhanneman, waar ook Kindt aanvallend succes kende, trok Knack door naar 19-6 om met 25-15 de tweede deelwinst vast te leggen. In set drie kon Gent aanklampen tot 11-11, maar topen De Vries niet meer door het Roeselaarse blok geraakte en Konings weer een beter aanvalsmoment kende, stond het rap 19-12. Gent kon wel in het setslot nog even dichten, maar de Gentse opslagmisser bij 24-22 was illustratief voor de bezoekende onmacht.

In de halve finales, die zaterdag in de Edugo Arena in Gent afgewerkt worden, staat om 15.30 uur de halve finale Par-Ky Menen - Lindemans Aalst geprogrammeerd, om 18 uur neemt Knack het op tegen Maaseik, dat Zoersel in drie sets elimineerde. De finale wordt zondag om 19.30 ook al in Gent gespeeld.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!