Knack Roeselare poulewinnaar na 3-1 tegen Haasrode

08/03/18 om 06:55 - Bijgewerkt om 06:57

Zoals verwacht is Knack (na 3-1 winst tegen Haasrode) poulewinnaar geworden en gaat naar de play-offs met vier. Haasrode deed Knack en zijn supporters wel even bibberen want won de openingsset met 23-25, Knack riposteerde vernietigend met 25-13 en 25-10 maar moest de vierde set nog een remonte afslaan om met 25-21 volle puntenwinst te halen én de zekerheid van de halve finaleronde.

Knack Roeselare poulewinnaar na 3-1 tegen Haasrode

Emile Rousseaux leidde zijn troepen naar poulewinst. © VDB

Rousseaux nam geen risico en opende met zijn basiszes Orczyk, Coolman, Tuerlinckx, Verhanneman, Van de Velde, Trinidad en libero Dejonckheere. Haasrode was duidelijk niet gekomen om zich zomaar bij het Roeselaarse meesterschap neer te leggen en wou blijkbaar een revanche voor de twee vernederende deelverliezen van zaterdag. De bezoekers openden met zware services, kwamen 0-3 voor en behielden die bonus tot 5-8 via vooral opposite Hofmans die niet af te stoppen was die eerste beurt. Knack beende via Coolman en Tuerlinckx 10-10 bij waarna de score nooit groter verschil meer toonde dan één of twee punten. Tuerlinckx kon een 19-20 naar 21-20 omslaan en Van de Velde mokerde de 23-22 op het bord. Dan liep het evenwel fout bij Knack waar Tuerlinckx out sloeg (23-23), door Peeters blokkend gecounterd werd (23-24) en de receptie op bezoekende setbal geen degelijke opbouw toeliet (23-25). Ondertussen was bij Roeseleare Orczyk die niet in zijn dag bleek vervangen door Van Hirtum

De eerste herneming was het Knack dat zich herpakte en met 8-5 de eerste time-out haalde via Verhanneman en Van de Velde. Bij 12-9 sputterde de motor bij de bezoekers die blijkbaar alle energie al hadden opgesoupeerd die eerste beurt. De aanvallers scoorden niet meer, bij Knack werd omzeggens aan 100 procentafgewerkt en dat leidde naar 16-9. Haasrode haakte af en Knack domineerde naar 25-13.

Zondag naar Gent

Idem dito in set drie waarin Knack 9-2 voor kwam want zowel Hofmans als Peeters en Huysegoms werden keer op keer blokkend gecounterd, Knack blokte acht keer meedogenloos die derde beurt, Haasrode ging in receptie helemaal onderuit en Roeseleare verdubbelde met de vingers in de neus met 25-10.

De vierde beurt leek de wedstrijd bij 9-3 gespeeld. Christiaens verving Peeters bij Haasrode en ook Hofmans beef in de huppelhoek. Maar dan begon Haasrode beter te verdedigen en remonteerde via 12-7 naar 16-14. Vooral Christiaens was niet af te stoppen en hij sloeg zijn ploeg naar 19-18. Dan vond Verhanneman het even welletjes en samen met een blokkende Van de Velde kwam de 23-19 op het bord, Huysegems liet een foute aanval optekenen en 24-19. Haasrode kwam nog naar 24-21 als een net ingekomen Konings in het net serveerde maar een foute service van Haasrode betekende de 25-21 én definitieve eerste plaats in de poule. Zondag moet Knack nog de laatste wedstrijd afwerken in Gent. De halve finaleronde, een minicompetitie met vier ploegen, begint dan op 24 maart.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!