Knack Roeselare passeert VDK Gent gemakkelijk in drie sets

10/02/18 om 23:24 - Bijgewerkt om 23:23

Knack Roeselare, dat al zeker was van de tweede stek in de reguliere competitie, nam op de slotdag in drie sets gemakkelijk afstand van VDK Gent. Na de inleidende 25-17 verdubbelde Knack met 25-18 om met 25-15 de driesetter rond te maken.

Knack Roeselare passeert VDK Gent gemakkelijk in drie sets

© VDB

Rousseaux begon met Trinidad aan de spelverdeling, Van de Velde en Coolman in het centrum, Van Hirtum en Verhanneman bezetten de receptie/hoek met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere als libero. Vanaf set twee roteerde de Roeselaarse coach.

De inleidende set ging tot 9-8 gelijk op tot Knack een versnelling plaatste waar Verhanneman en vooral Van de Velde, aanvallend 5 op 5 die eerste set, niet af te stoppen waren. Het leverde een 16-10 bonus op voor Knack. Daarna volgde een rondje side-out aan weerskanten waarbij Gent-spelers Vandeweyer en Stuer scoorden. De bezoekers dichtten naar 18-15 maar Van Hirtum scoorde en Trinidad trok de servicedruk op met onder meer een ace waardoor Gent helemaal moest afhaken: 25-17.

Nonchalance niet bestraft

De eerste herneming bleef bij de bezoekers oud-Knackspeler Dedeyne, die eind eerste set ingekomen was, in de ploeg. Bij Knack ruimde Van de Velde de plaats in het centrum voor Fornès die ook al een aanvallende vijf op vijf neerpootte. We kregen weer hetzelfde scenario: Vandeweyer en Dedeyne remonteerden een 10-6 naar 13-12 maar Gent ging dan aanvallend in de fout wat Knack de 17-14 op een presenteerblaadje gaf. En de bonus werd niet meer verontrust ondanks dat Knack wat minder attent speelde in de lage verdediging. Bij 22-18 mokerde Verhanneman raak, Trinidad won een netduel wat de setbal op het bord bracht en die werd door Verhanneman zelf verzilverd naar 25-18.

De derde beurt was er aanvankelijk te veel aan voor Gent want Knack, met Van de Velde weer voor Coolman, Kindt voor Van Hirtum en Robbe als libero in verdediging, trok het tempo op. Gent kon niet meer volgen: 8-2. Het moment voor Rousseaux om verder te roteren met Depovere aan de distributie voor Trinidad bij 11-5 en Konings voor Tuerlinckx bij 16-8. Knack kwam 20-11 voor en werd niet meer verontrust naar setverlies al kon Gent in het wedstrijdslot nog enkele punten sprokkelen: 25-15.

Dinsdag 13 februari ontvangt Knack op Schiervelde de Italiaanse grootmeester Civitanova in de Champions Leaugue, zondag 18 februari staat de bekerfinale op het programma tegen Maaseik in het Antwerpse Sportpaleis.

(HBb - foto VDB)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!