Knack Roeselare pakt volle puntenwinst bij Aalst

23/12/17 om 23:49 - Bijgewerkt om 23:48

In een fel betwiste partij haalde Knack Roeselare met 1-3 volle puntenwinst in Aalst. Het slaat zo Depestele en co uit koers voor de eerste plaatsen in de reguliere competitie. Knack opende met 21-25 winst en zag Aalst met 25-21 gelijkstellen. De derde beurt verdubbelde Roeselare 21-25 om met 18-25 de vierde set gemakkelijker afstand te nemen.

Knack Roeselare pakt volle puntenwinst bij Aalst

© VDB

Bij Knack, dat pas vrijdagavond terugkeerde uit Italië, kreeg assistent-coach Steven Vanmedegael weer de verantwoordelijkheid van hoofdcoach want Emile Rousseaux nam met zijn familie afscheid van zijn dinsdag overleden vader. Roeselare opende met spelverdeler Trinidad, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum, Verhanneman en Kindt bezetten de receptie/hoek met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere als libero.

De inleidende beurten bepaalde het opslagrendement over de deelwinst. De eerste set was Knack succesvol want de Aalsterse receptiemannen wisten geen weg met de floatservices van Knack, waarbij vooral Coolman en Tuerlinckx averij aanrichtten bij de thuisploeg. Roeselare maakte het verschil op het scorebord bij 11-12, ging via 17-20 naar 20-23 want Tuerlinckx was aanvallend weer niet af te stoppen om 21-25 te besluiten.

Tweede set

De eerste herneming waren het voor Aalst, dat nog steeds zijn beide centrumspelers mist, Depestele en Wendt die met keiharde services de Roeselaarse receptie aan het wankelen brachten. Aalst maakte bij 9-7 het verschil naar 15-11 en die bonus leidde de thuisploeg naar de 25-21 gelijkmakende set.

Derde set

De derde beurt kon Roeselare geleidelijk aan de controle houden over de wedstrijd al moest wel een 13-11 naar 18-18 gelijkgesteld worden eer Knack de kloof naar de verdubbeling op het bord kreeg. Die kwam er omdat de voor Van de Velde ingekomen Fornés vanop de servicelijn de bonus naar 21-24 en uiteindelijk 21-25 forceerde.

Vierde set

De vierde beurt gooide bij Aalst coach Devoghel zijn team door elkaar, spelverdeler Keemink kwam in het team voor Depestele en er waren ook positiewissels. Maar die brachten niet direct soelaas want Knack kwam 7-14 voor. Toch even nog een moeilijk moment voor Knack als Depaepe met efficiënt servicewerk naar 11-14 dichtte. Tot de in het achterveld voor Kindt ingebrachte Van Hirtum weer rust bracht in de receptie, Knack de Aalsterse remonte stopte om zelf via 14-19 met 18-25 te besluiten.

(RB - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!