Knack Roeselare pakt set mee uit Kazan

Redactie KW

In de vierde wedstrijd van de poulefase stond Knack voor een onmogelijke opdracht tegen de grootmeesters uit Kazan. Maar een verrassend sterk Knack haalde 20-25 openingswinst, kreeg dan twee keer een 25-18 tegen en verloor de vierde beurt met 25-20.

Knack moest het in Kazan, net als in de heenwedstrijd op Schiervelde, wel doen zonder kapitein en meest ervaren speler Hendrik Tuerlinckx. Toen was hij nog niet voldoende gerevalideerd van een blessure, in Kazan moest hij ziek afhaken wat dan weer Kindt als opposite deed aantreden. Ook spelverdeler Walsh was twee dagen ziek. Bij de opwarming vond hij zichzelf evenwel voldoende hersteld om aan te treden. Als receptie/hoek koos Vanmedegael voor Verhanneman en Van Hirtum, Holt kwam geregeld in. Libero Dejonckheere moest het opslaggeweld mee neutraliseren.

Kazan anderzijds trad, in tegenstelling met de heenwedstrijd op Schiervelde, wél in zijn type-opstelling aan met ondermeer Mikhailov en Anderson maar ook N’Gapeth. Het belette evenwel niet dat Knack Roeselare de thuisploeg verraste en met 1-5 opende. Bij 10-10 hingen de bordjes gelijk maar Knack haalde een hoog niveau waarbij iedereen zijn aandeel had. Via 13-16 sloeg Knack door naar 17-21 om niet echt meer verontrust te worden en met 20-25 de eerste set te winnen.

Zowel de tweede als derde beurt pakte Kazan uit met een verschroeiende servicedruk. Vooral N’Gapeth blonk daarin uit en de vroege 5-1 van de eerste herneming kon nooit meer gedicht worden. Die vierpuntenbonus bleef tot 18-14 op het bord. En dan moest Knack mee door die aanhoudende druk afhaken, waarbij Kazan via 23-15 met 25-18 gelijkstelde. In set drie kon Knack tot 5-4 gelijke stand houden, maar bij 8-6 forceerde Kazan zowel vanop de servicelijn als in de afwerking de kloof naar 13-6 om uiteindelijk via 15-9 en 21-15 met 25-18 te verdubbelen. Door die overmacht werd ook elk Roeselaars foutje meedogenloos afgestraft.

De vierde beurt haalde Knack weer een beter niveau, de foutenlast werd teruggeschroefd en Kazan kon niet meteen een geruststellende kloof slaan. Een onverzettelijk Knack hield de achterstand beperkt tot drie punten. Bij 20-17 evenwel sloeg Kazan de kloof naar 25-20. Uiteindelijk toch wel meer dan verdienstelijk verweer van Knack dat voor het eerst bij Kazan een set kon afsnoepen.

(HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier