Knack Roeselare overklast Zoersel

21/10/17 om 22:37 - Bijgewerkt om 22:35

Knack Roeselare liet zich logischerwijze niet verrassen door staartploeg Zoersel en won simpelweg in drie sets. Roeselare opende met 16-25, verdubbelde gemakkelijk met 15-25 om in set drie met 19-25 te beslechten.

Knack Roeselare overklast Zoersel

Knack Roeselare (foto VDB) © VDB

Voor coach Rousseaux was het vooral de gelegenheid om te roteren en de jongeren in speelgelegenheid te geven. Zo liet hij de smaakmakers van dit eerste competitieschuifje, Verhanneman en Van Hirtum, in de huppelhoek en dat bracht Kindt én Orczyk op de receptie/hoek. Dat de Pool van zijn alternatief voor Tuerlinckx af was, kwam doordat Konings (die bij de competitieopener tegen Waremme geblesseerd uitviel) exact een maand later weer speelklaar was. Hij zou ook even inkomen.

Libero's Dejonckheere en Robbe

Ook spelverdeler Depovere kreeg van meet af aan zijn kans. Rousseaux gebruikte eveneens zijn twee libero's: Dejonckheere als recepterende libero en Robbe kwam verdedigend in. In de eerste set kon de thuisploeg een 3-5 naar 8-6 omzetten omdat Blondeel aanvallend succes kende.

Roeselare remonteerde via Orczyk, Tuerlinckx en Kindt naar 10-12. Knack diepte de kloof gemakkelijk uit naar 14-21, en dat via Tuerlinckx die niets miste, enkele servicepunten én een sluitend blok. Coolman verzilverde het eerste setpunt met een service.

Dubbele wissel

De eerste herneming lukte eigenlijk nog heel weinig bij de thuisploeg die zich verslikte in slordigheden en persoonlijke missers. Knack counterde blokkend en trok door van 5-5 naar 8-16. Bij 10-19 een dubbele wissel met Trinidad voor Tuerlinckx en Konings voor Depovere.

Orczyk was niet meer af te stoppen en na de terugkeer van Depovere en Tuerlinckx sloeg Orczyk de setbal naar de verdubbeling op het bord die Coolman even snoeihard verzilverde.

Konings beschikbaar tegen Maaseik

De derde beurt klampte Zoersel langer aan. Ook al omdat de ingebrachte Appels en Vleuges even scoorden en Knack wat minder secuur speelde. Tot 12-13 klampte de thuisploeg aan, ondertussen was bij 8-7 Trinidad aan de distributie gekomen. Zoersel kon nog even de schijn ophouden tot 17-19 maar Tuerlinckx en Orczyk beslechtten weer naar 19-25.

Klus geklaard met de wetenschap dat voor de classico van volgende zaterdag tegen Maaseik ook een Konings weer beschikbaar is.

(RBD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!