Knack Roeselare opent met 1-3-winst bij Fenerbahce

07/12/17 om 18:49 - Bijgewerkt om 18:49

Knack Roeselare opende de Champions Leaguecampagne met een uitzege bij Fenerbahce Istanbul. Heel belangrijk in functie van de betere derde stek in de eindafrekening die eventueel toegang geeft tot de volgende ronde.

Knack Roeselare opent met 1-3-winst bij Fenerbahce

© VDB

Roeselare opende met Trinidad aan de spelverdeling, de centrumspelers Coolman en Van de Velde, Verhanneman en Orczyk bezetten de receptie/hoek met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere in de liberotrui. Coach Rousseaux zou geen wissels doorvoeren.

De eerste beurt aanvankelijk een aarzelend Roeselare dat even achterop hinkte tot 11-8, al hielp Istanbul de bezoekers, want de helft van de Roeselaarse punten waren Turkse opslagmissers. Dan kwam Knack evenwel uitstekend in de wedstrijd via vooral Tuerlinckx en Verhanneman, die aanvallend omzeggens niets meer misten én vanop de servicelijn met twee aces van diezelfde Tuerlinckx die achterstand omsloegen naar een 11-14. De inleiding van een dominantie was dat die tot de 9-13 de derde beurt zou duren. Bij 14-17 in die eerste beurt kreeg Knack wel tot twee keer toe ongelijk via de video challenge, wat Istanbul aan 16-17 hielp. Maar Verhanneman bleef scoren en ook Orczyk kwam serverend op de voorgrond. Bij 19-23 blokte Van de Velde het eerste setpunt op het bord dat even later door Tuerlinckx verzilverd werd naar 20-25.

Thuisploeg redt eer

Knack had het ritme te pakken en domineerde in ale spelonderdelen de eerste herneming via 2-5 over 4-10 tot 10-17. Van de Velde liet zich daarbij blokkend opmerken, de servicedruk lag hoog en ook Coolman scoorde. Bij Istanbul werden zowel Akdeniz als Unver en Yatgin in de strijd gegooid, maar dat bracht geen soelaas. Hoofdaanvaller Toy scoorde niet meer, Verhanneman sloeg de setbal op het bord die Van de Velde blokkend verzilverde naar 19-25.

In een tot 7-7 gelijkoplopende derde beurt sloeg Orczyk op zjn eentje de 9-13 bij elkaar en Knack leek door te gaan naar een sterke 3-0. Tot de Turkse hoofdaanvaller Toy weer een opstoot kreeg, met twee aanvallen en een scorende service op zijn eentje de kloof naar 12-13 dichtte en Istanbul aanvallend scorend 17-16 voor bracht. Knack stapelde nu de onzuiverheden op, moest de wedstrijd even ondergaan om met 25-21 de aansluitingsset toe te staan.

Topscorer Orczyck

Even een dipje was het maar, want in het begin van de vierde beurt ging Roeselare van 2-3 naar 2-10 dankzij Verhanneman en Tuerlinckx die weer gretig afwerkten, Van de Velde die twee keer blokkend counterde en een acende Tuerlinckx. De thuisploeg kon die kloof niet meer dichten en Roeselare trok door naar die belangrijke zege met 16-25.

Orczyck werd topscorer van de partij met 16 punten, Verhanneman was de beste aanvaller met net als Orczyk 14 punten. Verhanneman was ook de beste receptiespeler met 47 procent perfecte stops. Tuerlincks scoorde 3 aces, wat van hem de beste serveerder maakt, Arno Van de Velde was de beste blokkeerder met vijf scorende bloks.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!