Knack Roeselare op enkele punten van stuntzege in Champions League

17/01/18 om 06:38 - Bijgewerkt om 06:37

Door met maar 2-3 te verliezen van het Italiaanse Perugia haalde Knack een belangrijk wedstrijdpunt voor de kwalificatie van de Final 12. Knack bewees alvast zijn plaats te hebben in de Europese top. Roeselare won met 25-21 de inleidende set, miste twee setballen de eerste herneming om met 25-27 te verliezen, werd wel weggespeeld de derde beurt (15-25) maar dwong gedecideerd de belle af in set vier (25-21) om die beslissende set maar met 12-15 te verliezen.

Knack Roeselare op enkele punten van stuntzege in Champions League

Pieter Coolman torpedeert De Cecco. © VDB

Roeselare opende met Verhanneman en Kindt als receptie/hoek, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum, Trinidad verzorgde de spelverdeling en Tuerlinckx was de opposite. Dejonckheere leefde zich uit in de liberotrui.

In een aardig gevuld Schiervelde kwam Perugia via Podrascanin wel rap 1-3 voor maar zowel Verhanneman als Tuerlinckx lieten niet begaan en vooral een Kindt maakte zowel in receptie als aanvallend en verdedigend indruk die eerste beurt. Knack hield tot 8-9 gelijke tred met de Italianen die vooral via Zaytsev en Atanasijevic terugsloegen. Perugia kwam via een op Verhanneman blokkende Atanasijevic 9-12 voor maar eerst Tuerlinckx, een acende Verhanneman en secuur afwerkende Kindt brachten Knack op 12-12. Perugia bleef constant één tot twee punten leiden tot een acende Kindt de 17-17 op het bord sloeg en een driemansblok Zaytsev counterde naar 18-17. Verhanneman twee keer in de afwerking en een plaatsende Van de Velde brachten Roeselare 21-18 voor en die bonus gaf Knack niet meer prijs. Het ging over en weer tot een Roeselaars driemansblok Anzani blokkend terugwees naar de 25-21.

Atanasijevic probeert een blok te zetten op Matthijs Verhanneman.

Atanasijevic probeert een blok te zetten op Matthijs Verhanneman. © VDB

Twee setballen

De eerste herneming was het Knack dat het best begon en zelfs 9-4 voor kwam. Van de Velde counterde Anzani blokkend naar 3-1, een tweede blok van Van de Velde, deze keer op Atanasijevic bracht de 7-3 op het bord en als Coolman dat voorbeeld op weer Anzani volgde kwam Knack zelfs 9-4 voor. Maar dat feest ging niet verder want ook Perugia zette nu geregeld een sluitend blok waar Podrascani de bezoekers naar 13-13 gelijk mokerde. Verhanneman en Tuerlinckx gevolgd door een blok van Van de Velde op Russell gaf Knack weer een vierpuntenbonus naar 18-14. Bezoekend coach Bernardi wisselde spelverdeler De Cecco voor Shaw maar Knack ging door naar 22-19 via heel wat spectaculaire verdedigingsfases in het achterveld. Perugia kon aansluiten naar 22-22 via Roeselaarse onzuiverheden, Russell sloeg de bezoekers naar 22-23, Tuerlinckx stelde 23-23 gelijk en een eerste Roeselaarse setbal werd door Podrascanin geneutraliseerd. Verhanneman sloeg een tweede Roeselaarse setbal op het bord maar die werd out geserveerd door Tuerlinckx waarop Perugia 25-27 gelijkstelde.

Delen

Knack bewees met een groot hart zijn plaats te hebben in het Europese topvolleybal

De derde beurt trokken de Italianen de servicedruk schroeiend hoog, de Roeselaarse receptie wankelde en vooral Zaytsev ontbond aanvallend zijn duivels. Via 4-10 werd het 10-19. Het moment voor Rousseaux om zowel Trinidad als Tuerlinckx en Kindt rust te gunnnen en er Van Hirtum, kwam er vanaf de tweede beurt elke set even in, Konings en Depovere voor Trinidad in te brengen. Perugia domineerde en kwam met 15-25 in sets 1-2 voor.

Knap naar 2-2

Een knap strijdend Roeselare gaf zich de vierde beurt evenwel nog niet direct gewonnen. Kindt weer op zijn best en via een scorende aanval en ace bracht hij Roeselare 8-5 voor waarop Coolman de 9-5 bijeenblokte op Atanasijevic. Knack haalde weer zijn beste niveau naar 16-10 via Tuerlinckx, die zespuntenbonus bleef tot 19-13 op het bord en Knack liet zich niet meer verrassen, het eerste setpunt kwam er bij 24-19 als Antanasijevic out mokerde en Verhanneman de vierde setbal via blok-out verzilverde.

Hendrik Tuerlinckx omzeilt een driemansblok.

Hendrik Tuerlinckx omzeilt een driemansblok. © VDB

De belle dus en tot 7-10 werd het identieke scenario van de bellewinst verleden jaar gevolgd. Maar die twee foutjes van het begin van die vijfde beurt konden niet meer gedicht worden. Al kan deze bellenederlaag hoger aangeschreven worden dan de bellewinst van verleden seizoen. Dan was Perugia al zeker van de Final 12 waar zij nu voluit moesten gaan voor de kwalificatie. Maar dit Roeselaarse wedstrijdpunt kan bepalend zijn in de eindafrekening voor plaatsing van Roeselare in diezelfde Final 12. Knack bewees met een groot hart zijn plaats te hebben in het Europese topvolleybal.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!