Knack Roeselare op een drafje voorbij Waremme

03/12/17 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:03

Knack Roeselare zette de terugronde in met een vlotte 0-3-zege bij Waremme. Roeselare won de eerste set met 19-25, zette de thuisploeg de tweede set met 15-25 opzij om de derde beurt op 18-25 af te ronden.

Knack Roeselare op een drafje voorbij Waremme

Thomas Konings verving een grieperige Tuerlinckx. © Bart

Bij Roeselare ontbrak een grieperige Tuerlinckx, die in Roeselare achterbleef om uit te zieken voor de verplaatsing naar Turkije dinsdag. Konings verving hem en met een weer fitte Trinidad aan de spelverdeling, de centrumspelers Van de Velde en Coolman plus de receptie-hoekspelers Verhanneman en Orczyk met Dejonckheere als libero werd Waremme weggespeeld in hun nieuwe zaal.

Coach Rousseaux voerde geen wissels door. De inleidende set liep het wel gelijk op naar 14-14 met bij Waremme een Abinet die moeilijk af te stoppen was. Maar eens Knack de servicedruk verhoogde werd Waremme in de fout gedwongen, Abinet werd nu wel blokkend gecounterd, om via 18-22 de eerste set met 19-25 te verliezen.

Bij 7-8 de tweede set kwam Orczyk aan de service en met tien opslagbommen op rij werd Waremme opzij gezet. De 15-25 verdubbeling illustreert de Roeselaarse dominantie. De derde beurt kon de thuisploeg evenmin serieus weerwerk bieden en van 6-8 trok Knack via 11-16 naar de 18-25 en volle wedstrijdwinst. Opdracht geklaard om met de minste energieverspilling naar de eerste Champions League-opdracht bij het Turkse Fenerbahçe Istanbul op donderdag 7 december toe te leven.

(RB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!