Knack Roeselare nu al zeker van titelfinale

11/04/18 om 23:28 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 06:30

De regerende landskampioen versloeg woensdagavond niet zonder moeite Lindemans Aalst met 3-1 (25-21, 25-21, 15-25, 26-24) en werd geholpen door het al geplaatste Noliko Maaseik, dat Menen geen set gunde.

Knack Roeselare nu al zeker van titelfinale

Foto Bart © Foto Bart

Emile Rousseaux kon weer een beroep doen op zijn eerste spelverdeler Angel Trinidad. De Spanjaard lijkt verlost van zijn rugblessure en dat kwam het vertrouwen van de landskampioen ten goede. Knack won uiteindelijk met 3-1 en ondertussen sijpelde stilaan het nieuws Schiervelde binnen dat Noliko Maaseik, al zeker van de finale én het thuisvoordeel, tegen alle verwachtingen thuis Menen had verslagen met 3-0 (25-20, 25-20, 25-23) en de buren van Par-Ky dus al uitgeteld waren voor het tweede ticket voor de play-off-finale. Een mooi cadeau van de 'vrienden uit Limburg' en zo wordt voor Knack Roeselare de zesde en laatste wedstrijd van de play-offs, de altijd moeilijke verplaatsing naar Menen van komende zaterdag, overbodig.

Delen

Knack Roeselare verzekerde zich van de titelfinale, de zesde op rij voor trainer/coach Emile Rousseaux

Maar Knack had het woensdagavond tegen Aalst allerminst onder de markt. Knack haalde met twee keer 25-21 dubbele deelwinst, maar moest het initiatief de derde beurt aan Aalst laten dat met 15-25 de aansluitingsset liet optekenen. De vierde beurt was het bibberen eer Knack met 26-24 volle wedstrijdwinst én de titelfinale haalde.

Rousseaux kon dus weer een beroep doen op eerste spelverdeler Trinidad die voor de stops kon rekenen op Van Hirtum, Verhanneman én libero Dejonckheere, die na de wedstrijd door het Animatieteam gehuldigd werd als speler van het Jaar, Van de Velde en Coolman bezetten de middenposities met Tuerlinckx als opposite.

De inleidende beurten speelde Knack duidelijk met meer vertrouwen, bij Aalst acteerde Wendt te wisselvallig en Roeselare kon een 8-5 waarvoor Tuerlinkx en Verhanneman tekenden naar 19-12 doortrekken. Maar dan werkte Van Walle blokkend eerst op Tuerlinckx en dan twee keer op Verhanneman die achterstand naar 19-16. Aalst drong nog aan naar 21-19 als Tuerlinckx blokkend gecounterd werd maar Coolman en Verhanneman trokken de 22-20 door naar 25-21 deelwinst.

In een aanvankelijk gelijk opgaande tweede set sloeg Aalst een 11-11 langs Staszewski en Mihalj naar 11-14 door tot Coolman met drie bloks op eerst Staszewski en dan Claes voor de 14-14 zorgde. Aalst kwam via Wendt, en dat was zijn laatste wapenfeit want werd dan voor zijn onregelmaat naar de kant gehaald, en Van Walle 18-20 voor, Verhanneman sloot aan bij 19-20 en dan solliciteerde Trinidad alleen nog Tuerlinckx die in die slotfase vijf keer scoorde van achter de driemeterlijn naar de 25-21 verdubbeling.

Van Walle brengt Aalst weer in de match

In set drie evenwel zorgden Colson en Staszewski voor de 2-7 die naar 5-14 uitgediept werd omdat bij Knack minder zuiver stopte en verdedigde en vooral Van Walle zowel serverend als afwerkend van uit de verdedigingszone slag op keer scoorde. Rousseaux liet de pas herstelde Trinidad rusten, gaf ook Tuerlinckx even respons en met 15-25 sloeg Van Walle de aansluitingsset bij elkaar.

En dat leidde een enerverende thriller in de vierde beurt. Aalst zette een 8-6 naar 9-11 om via een opgetrokken servicedruk. Bij 13-16 groeide de spanning want Knack moest volle puntenwinst halen om finalezekerheid te krijgen en bij 19-21 werd het wel heel prangend voor Knack maar Van Walle serveerde out, werd door de ingekomen Orczyk weggeblokt naar 21-21 om dan de 21-22 te scoren Tuerlinckx mokerde het wedstrijdput op het bord dat door Keemink weggblokt werd op Verhanneman, Tuerlinckx nam ook de tweede wedstrijdbal voor zijn rekening die naar 26-24 verzilverd werd door Verhanneman. Meteen de grote opluchting bij spelers, technische staf en entourage plus supporters. Die kunnen zich opmaken voor de titelfinale naar drie winnende wedstrijden.

Door met 3-1 te winnen van Aalst en de het 3-0 verlies van Menen bij Maaseik verzekerde Knack Roeselare zich van de titelfinale, de zesde op rij voor trainer/coach Emile Rousseaux.

Knack speelt zaterdagavond nog een derby bij Par-Ky Menen, maar die wedstrijd heeft geen belang meer aangezien Maaseik al zeker is van het thuisvoordeel.

(LB/RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!