Knack Roeselare gunt Rembert ook in terugmatch geen set

21/11/17 om 22:29 - Bijgewerkt op 22/11/17 om 09:48

Zoals verwacht kende de landskampioen ook in eigen huis geen problemen met de eerstenationaler. Het werd 3-0 na 25-14, 25-18 en 25-21.

Knack Roeselare gunt Rembert ook in terugmatch geen set

Er was toch aardig wat volk afgezakt naar Schiervelde, wie zijn ticketje van een weekje geleden in Torhout goed had bewaard, mocht er dan ook gratis in. De wedstrijd werd voorafgegaan door een moment van stilte ter nagedachtenis van Jackie Vanzieleghem, oud-speler uit de pioniersjaren van The Jets en Knack Roeselare.

Na de 0-3 uit de heenwedstrijd had de thuisploeg genoeg aan een punt of twee sets om de halve finale te bereiken. Coach Rousseaux liet Sander Depovere aan de pas beginnen, ook Tuerlinckx, Van de Velde, Fornés, Verhanneman en Kindt stonden in de basis. Libero van dienst was Stijn Dejonckheere. Aan de overkant koos Rembertcoach Koen Devos voor Jan-Peter Vandamme, Dries Rombaut, Gert-Jan Vermeesch, Leander Vervacke, ex-Knackspeler Wouter Verhelst, Bram Depovere en libero Remie De Crock.

Jeugdproduct Mathijs Desmet

De landskampioen en bekerhouder wilde niets aan het toeval overlaten en net als een week geleden zo weinig mogelijk energie verspillen met de drukke komende weken in het vooruitzicht. Aan de eerste technische time-out stond het al 8-3. Vooral Verhanneman en Tuerlinckx leefden zich in die eerste set aanvallend uit. De Torhoutse inbreng van Seppe Vandepoele, Christophe Van Acker en Pieter-Jan Creus, ook al ex-Knack, bracht weinig soelaas. Bij 22-10 mocht het thuispubliek nog eens kennismaken met jeugdproduct Mathijs Desmet, speciaal voor de gelegenheid uit Vilvoorde overgekomen, waar hij aan de Topsportschool studeert. De Roeselarenaar bedankte met de 23-11 en 25-14, al liet hij zich tussendoor ook op een slippertje betrappen.

De Remberters toonden in het begin van de tweede set wat meer weerwerk en kwamen zelfs 2-3 voor. Via 6-6 en 13-7 stelde de thuisploeg snel orde op zaken. De uit blessure terugkerende Pieter Coolman maakte intussen zijn opwachting in het midden, net als Thomas Konings, die kapitein Tuerlinckx kwam aflossen. Bram Depovere, broer van, mocht de 13-8 nog optekenen voor Torhout, maar dan plaatste de thuisploeg een tussenspurtje naar 18-8. Via onder meer knap blokwerk op Verhanneman en Konings kwamen de bezoekers nog terug tot 24-18, maar Thomas Konings mokerde de 25-14 tegen de grond: 2-0 en Knack Roeselare als eerste ploeg geplaatst voor de halve finale.

Met Van de Velde, Desmet, Kindt, Depovere en Konings bracht Emile Rousseaux al zijn youngsters tussen de lijnen in set drie. Coolman mocht tegen zijn ex-ploeg nog wat wedstrijdritme opdoen en Orczyk loste Dejonckheere af als verdedigende libero. Bij Torhout kregen Van Acker, Vandepoele en Keirsebilck speelgelegenheid in de overbodige derde set, die de thuisploeg met 25-21 op zijn naam schreef.

West-Vlaamse halve finale ?

Tegen wie Roeselare de halve finale speelt, weten we morgenavond wanneer Par-Ky Menen Haasrode Leuven ontvangt. Menen won de heenmatch met 1-3 (22-25, 24-26, 25-18 en 17-25) dus een West-Vlaamse halve finale behoort zeker tot de mogelijkheden. De heenwedstrijd in de halve finale werkt Knack Volley volgende week woensdag 29 november sowieso op verplaatsing af. De beslissende terugwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 13 december in Schiervelde. De finale van de Beker van België vindt weer in het Antwerpse Sportpaleis plaats, op zondag 18 februari.

In de competitie trekt Roeselare zaterdag naar Gent voor de laatste wedstrijd in de heenronde van de reguliere competitie. De eerste Champions Leaguewedstrijd is normaal op 6 december bij het Turkse Istanbul.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!