Knack Roeselare gaat met 3-1 de boot in bij Maaseik

31/03/18 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:14

Na de 3-0-winst tegen Menen moest Knack Roeselare in de play-offs naar Maaseik dat anderhalve set vernietigend uithaalde en uiteindelijk met het kleinste verschil Knack van een wedstrijdpunt hield.

Knack Roeselare gaat met 3-1 de boot in bij Maaseik

Matthijs Verhanneman was een van de beteren, maar kon de nederlaag van Knack niet vermijden. © VDB

De Limburgers openden met vernietigende 25-15-cijfers, verdubbelden met 25-20, moesten met 22-25 de aansluitingsset toestaan en konden maar met het kleinste 25-23-verschil Knack van de belle houden.

Knack-coach Rousseaux kon wel niet beschikken over spelverdeler Trinidad die in de wedstrijd tegen Menen een rugblessure opliep en zelfs de verplaatsing naar Limburg niet meemaakte. Meteen de kans voor Depovere, die het uiteindelijk goed deed nadat Knack anderhalve set weggeserveerd werd. Verhanneman en Van Hirtum waren de receptie/hoekspelers, Van de Velde en Coolman bevolkten het midden met Tuerlinckx als hoofdaanvaller en Dejonckheere als libero.

Limburgse dominantie

Coach Banks van Maaseik opteerde voor Gevert als hoofdaanvaller ten koste van Cox en die bepaalde de eerste beurt ook het ruime verschil. Hij torpedeerde de Knack-receptie vanop de servicelijn in gruzelementen van 2-2 naar 10-2. Bij Knack acteerde eigenlijk alleen Verhanneman op niveau. Aangezien Gevert ook aanvallend niet af te stoppen was -hij haalde een 5 op 6 die eerste set waar ook Maan met een 5 op 5 aanvallend foutloos was- speelden de Limburgers Knack helemaal in de vernedering. Via 14-6 en 22-12 rondde Maan aanvallend de 25-15 die eerste set af.

Die Limburgse dominantie bleef zich voortzetten tot de 19-12 en de eerste herneming. Dan pas slankte de Limburgse servicedruk even af en kon Depovere tonen dat hij ook heel wat in zijn mars heeft. Via een blokkende Coolman, een nog altijd sterk afwerkende Verhanneman en Tuerlinckx die beter in de wedstrijd kwam, kon Knack dichten naar 22-19 om 25-20 te verliezen.

Aanvallende variatie

Knack had zich in de wedstrijd geknokt en zette die trend de derde set voort want de score verliep compleet gelijk op naar 19-19. Dankzij onder meer Verhanneman die omzeggens foutloos afwerkte, een scorende Van de Velde en Tuerlinckx die zijn hele aanvallende variatie open trok. Het was uiteindelijk Van Hirtum die de vierde setbal onhoudbaar verzilverde.

Ook de vierde beurt verliep compleet gelijk op. Gevert werd al eens blokkend gecounterd maar bleef wegen, Rychlicki miste aanvallend omzeggens niets meer en bij Roeselare zorgden Verhanneman en Tuerlinckx dat zij in het Limburgse spoor bleven. Bij 18-18 kon Maaseik wel vooral door Roeselaarse onzuiverheden in receptie en aanval 23-20 voor komen. Van Hirtum en Tierlinckx pruttelden wel nog tegen naar 24-23 maar uiteindelijk verzilverde Rychlicki de derde Maaseikse wedstrijdbal.

Woensdag staat Knack voor de verplaatsing naar Aalst.

(RB - foto BVB)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!