Knack Roeselare Europees uitgeteld na 1-3 tegen Ankara

Knack Roeselare - Halkbank Ankara: Arno Van De Velde. © VDB
Redactie KW

Knack Roeselare moest in zijn twee resterende thuiswedstrijden twee keer drie wedstrijdpunten halen om nog op de tweede stek in de poule te eindigen. Maar Ankara was te sterk voor dit Knack dat met 1-3 verloor. Ankara won de eerste set met 22-25, Knack stelde de eerste herneming 25-20 gelijk maar ging de volgende sets teveel in de fout wat tot on-Europese setstanden 17-25 en 19-25 leidde.

Schiervelde ademde overigens nooit die sfeer van de Europese topdagen uit en wij misten de gedrevenheid en verbetenheid bij Knack die tot vroegere successen en de recente bekerwinst leidde. Al stond Ankara ook sterker te volleyballen dan in de heenwedstrijd.

Dejonckheere libero

Coach Vanmedegael opteerde in zijn beginopstelling voor Verhanneman en Holt op de receptie/hoek, Coolman en Van de Velde bezetten het centrum, Tuerlinckx was de opposite en Walsh moest de distributie op zich nemen. Dejonckheere stak in de liberotrui. Van Hirtum kwam de tweede set in voor Holt en werkten wisselend de resterende sets af. Ankara-coach Giuliani begon met spelverdeler de Italiaan Baranowicz, de middenspelers Aydin en Günes, op de receptie/hoek stonden Sket en Quesque met de Serviër Luburic, sterke wedstrijd overigens, als hoofdaanvaller. Yestilbudak was de libero in verdediging Demirciler was dat voor de receptie.

Alleen eerste sets op niveau

Eigenlijk bracht alleen de eerste deelbeurt de spankracht die je van een Europees treffen mag verwachten. In een gelijkopgaand scoreverloop gaf Luburic rap zijn visitekaartje af want was niet af te stoppen. Knack was direct op achtervolgen aangewezen en stond constant één of twee punten in het krijt. Een 12-14 werd door Tuerlinckx met een ace gelijkgesteld maar dan ging hij zelf in de fout wat Ankara naar 15-18 hielp. Verhanneman en een blokkende Walsh gaven Knack bij 18-19 nog even hoop. Maar dan forceerden de Turken een vierpuntenbonus via Lubiric twee keer aanvallend scorend en Aydin die Coolman blokkend counterde. Die achterstand kreeg Knack niet meer gedicht en het was tekenend voor de Knack-prestatie waar Tuerlinckx bij 22-24 fout serveerde en eerste deelwinst voor Ankara.

Knack riposteerde meteen de eerste herneming en kwam via Tuerlinckx en Verhanneman maar ook een blokkende Van de Velde 9-4 voor. Maar Ankara remonteerde meteen naar 9-8. Bij 12-11 sloeg de vlam toch in de pan bij Knack met Tuerlinckx die twee aces forceerde en aanvallend van achter de driemeterlijn succes kende naar 16-11. Ankara dreigde nog naar 20-18, maar Tuerlinckx met een servicepunt en de ingekomen Van Hirtum met een blok leidden naar de setbal die door Van de Velde verzilverd werd naar 25-20.

On-Europese setstanden

Daarmee was het beste evenwel gezien van Knack dat zowel de derde (5-11) als de vierde beurt (7-13) vooral door een eigen groeiende foutenlast zichzelf in een verloren positie maneuvreerde. De betere Roeselaarse momenten waren te zeldzaam om die achterstand ongedaan te maken. En dat leidde tot die on-Europese setstanden 17-25 en 19-25. De bezoekers bij wie Bayram aanvallend een opvallende entree maakte lieten zich niet meer verontrusten en verzekerden zich van de tweede stek in de poule want Kazan ging 1-3 winnen bij Frankfurt. Voor Knack Roeselare rest er alleen nog de mogelijkheid op de derde plaats te eindigen als het in de laatste poulewedstrijd thuis wint van Frankfurt.

Zondag staat er voor Knack in de reguliere competitie en belangrijke wedstrijd tegen Aalst op het programma. Haalt Knack de drie wedstrijdpunten, dan is het zeker van de tweede plaats en een ‘rustgevende’ week naar de tweede fase van de playoffs toe.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier