Knack Roeselare en Avo Beveren winnen Supercup

© (Foto VDB)
Redactie KW

In Kortrijk wonnen de vrouwen van Avo Beveren de Supercup, bij de heren was Knack Roeselare de sterkste.

Asterix AVO Beveren won in Kortrijk ten nadele van VC Oudegem de Supercup in drie sets. Oudegem kwam eigenlijk nooit in het stuk voor.

Ook al omdat coach Koulbergh mee om het overladen programma bij de dames aan te klagen enkele bassispeelsters liet rusten en nooit in zijn sterkste opstelling aantrad. Een geconcentreerd spelend Beveren nam de eerste set dan ook moeiteloos afstand van Oudegem om met 25-13 eerste deelwinst in te schrijven. De eerste herneming had Beveren ook al rap een meerpuntenbonus op het bord. Oudegem kon wat meer weerwerk beiden maar niet beletten dat Beveren met 25-18 verdubbelde.

Zelfde scenario eigenlijk de derde beurt waarin Koulbergh wel met zijn eerste spelverdeelster Van Sas aantrad in plaats van Lara Nagels. Asterix kwam 12-3 voor eer Oudegem geregeld punten sprokkelde ook al omdat coach Vande Broek er met spelverdeelster Hoeybergs en receptie/hoek Devos twee wisselspeelsters inbracht. Oudegem dreigde naar 18-15 maar bleef na de nieuwe dubbele wissel bij Beveren steken op weer 25-18. Voor Asterix was het de elfde supercup.

Heren

Knack Roelare had tegen aartsrivaal Maaseik maar drie sets nodig om zijn achtste Supercup binnen te halen. Meteen de eerste prijs als hoofdcoach voor Steven Vanmedegael met Roeselare. Knack won de eerste set met 22-25, verdubbelde met 21-25 om in set drie een late remonte van Maaseik af te slaan en met 22-25 de Supercup vast te leggen.

Daarmee klaarde Knack een slopend weekend met zaterdag de verplaatsing naar Achel waar 0-3 gewonnen werd en zondag de Supercup succesvol. Knack illustreerde meteen de sterkte van zijn kern in de breedte want in Achel hield coach Vanmedegael zowel Tuerlinckx, Van de Velde als Van Hirtum in de huppelhoek. In de supercup trad bovengenoemd trio vervolledigd met Verhanneman, Coolman, spelverdeler Walsh en libero Dejoncheere die beide partijen afwerkten dan wel aan.

De drie deelbeurten kenden uitendelijk een identiek verloop met Maaseik dat een eerste kloof kon slaan maar dan gecounterd werd door een bij momenten indrukwekkend Roeselare dat zijn beste seizoensprestatie neerzette, heel gedreven speelde en verdedigend telkens in het tweede setgedeelte heel wat recupereerde.

De inleidende set nam Maaseik via vooral Cox aanvankelijk een bonus naar 12-8 maar Knack zette dat via Verhanneman, weer sterk bezig, en Vandevelde om naar 12-13. Bij 18-21 dichtte Maaseik met twee bloks op Tuerlinckx naar 20-21 als eerst Van Hirtum met een slimme plaatsbal en dan Van de Velde blokkend de 20-23 aantekenden. Cox mocht nog de 22-23 scoren maar Tuerlinckx sloeg de setbal op het bord van achter de driemeterlijn die door een blok van Verhanneman op Cox verzilverd werd.

De eerste herneming hielden beide opponenten elkaar compleet in evenwicht tot 10-10 als Tuerlinckx, Coolman en Verhanneman Knack naar 13-16 sloegen. Van Hirtum sloeg de kloof naar 16-21 en daarvan kon Maaseik zich niet meer herstellen. Knack verdubbelde autoritair met 21-25.

De derde beurt nam Maaseik met Baetens in de ploeg voor Maan een 4-1 voorsprong die tot 8-5 op het bord bleef. Het duurde tot 13-13 eer Knack een eerste keer op voorsprong kwam. Maar dan liet Roeselare de Limburgers niet meer voorbij komen al werd er wel nog aangedrongen. Zo kon een 18-21 naar 20-21 herleid worden. Tot Verhanneman bij 21-23 gedecideerd de wedstrijdbal op het bord sloeg om die zelf te verzilveren naar 22-25.

Die achtste Suoercup dankt Knack vooral aan de collectieve sterkte die het in deze partij illustreerde.

(RB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier