Knack Roeselare elimineert in vier sets Guibertin

05/11/17 om 22:46 - Bijgewerkt op 06/11/17 om 08:37

Knack Roeselare plaatste zich voor de kwartfinales van de Beker van België door reeksgenoot Guibertin met 1-3 te elimineren.

Knack Roeselare elimineert in vier sets Guibertin

© VDB

Knack opende moeizaam en kreeg 25-21 deelverlies aangesmeerd de eerste set, daarna knokte het zich met 22-25 naast de thuisploeg om met 19-25 te verdubbelen en een aanklampend Guibertin in set vier met 21-25 in het matchverlies te spelen.

Bij Knack bezetten Verhanneman en Orczyk de receptie/hoek, in het centrum speelden Van de Velde en Kindt voor een nog niet fitte Coolman, Trinidad verzorgde de distributie en Tuerlinckx was opposite. Dejonckheere stak in de liberotrui. Een gemotiveerd Guibertin pakte initieel uit met een hoge servicedruk en vond de Roeselaarse receptie in gebreke. Het ging van 6-7 via 15-13 naar 18-14, want Wojcik haalde verwoestend uit vanop de servicelijn en sloeg met een viertal opslagpunten naar 22-17. Knack liet zich die eerste beurt ook op teveel aanvallende missers betrappen.

Het betere volleybalwerk

Het duurde tot halfweg de eerste herneming eer Knack greep kreeg op de wedstrijd. Dat deed het door zelf de servicedruk op te trekken en via een knappe afwerking van vooral Verhanneman en Tuerlinckx. Bij 16-14 sloeg Knack onder meer via de voor Orczyk ingekomen Van Hirtum, die storend serveerde en sterk afwerkte, een 1-5 bij elkaar, wat de score op 17-19 bracht. Knack kon die twee punten voorsprong knokkend op het bord houden en 22-25.

In set drie sloeg Knack bij 5-5 via het betere volleybalwerk naar 8-11 en diepte die bonus geleidelijk aan uit naar 13-16 en uiteindelijk de verdubbeling met 19-25. Bij Guibertin viel die set wel een receptie-hoek nog geblesseerd uit. Guibertin gaf zich nog niet gewonnen en bleef het Knack moeilijk maken. Knack kon een 7-9 evenwel knokkend om elk punt naar de totaalzege doortrekken. Bij eerstenationaler Rembert Torhout maakt men zich nu al op om Knack over twee wedstrijden te bekampen in de kwartfinale.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!