Knack Roeselare één set verontrust door Par-Ky Menen

Van Hirtum, Coolman en Tuerlinckx blokken op Winkelmuller. © VDB

De openingsderby van de halve finaleronde in de play-offs leverde Knack Roeselare een 3-0 zege op tegen Par-Ky Menen. Knack opende met 25-20, verdubbelde met dezelfde cijfers om met 25-19 de volle puntenwinst vast te leggen.

Coach Rousseaux opteerde voor Van Hirtum, Verhanneman en libero Dejonckheere als leveranciers voor spelverdeler Trinidad. Tuerlinckx was de opposite, in het midden torenden Coolman en Van de Velde er bovenuit. Bij Menen trad Peris aan met Ver Eecke en Gorski als receptie/hoek, Sinnesael en Fasteland bevolkten het centrum, Winkelmuller was de hoofdaanvaller met Folguera als spelverdeler en Cabral e Silva als libero.

Menen kon het Roeselare de eerste set wel knap lastig maken. Het opende agressief serverend en secuur verdedigend terwijl zowel Gorski, aanvallend bijna foutloos die eerste set, en Winkelmuller moeilijk afgestopt konden worden. Anderzijds illustreerde Fasteland met een aanvallende drie op vier dat hij volgend seizoen niet zal misstaan in het Roeselaarse centrum. Bij Knack was Coolman aanvallend sterk met een vijf op zeven die eerste beurt en ook in het blok nuttig. Het leverde een gelijkopgaande eerste set op met Menen dat eerst 7-8 en daarna 9-13 voor kwam via Gorski en een acende Winkelmuller.

Menen profiteert

Daar zette Knack met Verhanneman storend serverend een 4-0 tegenover via Van Hirtum, Tuerlinckx en een acende Verhanneman. Het werd zelfs 16-14 als Coolman eerst Winkelmuller blokkend counterde en ook Ver Eecke niet meer door het blok raakte. Maar dan profiteerde Menen van Roeselaarse missers van twee keer Tuerlinckx en een outsmash van Coopman om 17-19 voor te komen. Dan vond Knack het welletjes, scoorde zelf vijf punten op een rij langs Van Hirtum, Tuerlinckx en Coolman om 23-19 voor te komen. Verhanneman sloeg de setbal op het bord bij 24-20 die Van de Velde blokkend op Gorski verzilverde.

Na die best genietbare eerste deelbeurt met wisselende kansen kon Menen diezelfde motivatie en agressiviteit niet meer opbrengen en Roeselare kon de resterende beurten, vertrekkend vanuit een vroege driepuntenbonus, Menen eerder gemakkelijk op afstand houden. De eerste herneming haalde Knack met 8-5 de eerste technische time-out en diepte een 15-12 uit naar 21-15. Via onder meer Tuerlinckx die nog weinig miste en Van Hirtum die aanvallend enkele mooie punten scoorde. Bij Menen anderzijds was het wroeten om de bal op de grond te krijgen en dat gebeurde te weinig. Tuerlinckx sloeg de verdubbeling met 25-20 rond.

Wedstrijd gespeeld

In set drie wisselde Peris bij Menen Ver Eecke die niet meer scoorde voor Vandecaveye die Menen tot 7-6 in het Roeselaarse spoor hield. Maar een Winkelmuller en Gorski scoorden te ongeregeld om het Knack moeilijk te maken. Bij 18-12 was de wedstrijd dan ook gespeeld en dat verschil bleef tot het wedstrijdslot ook op het bord. Knack haalde een probleemloze zege tegen Menen en kan met vertrouwen vrijdag naar Maaseik. Menen krijgt vrijdag Aalst op bezoek.