Knack Roeselare de evenknie van Duren in oefenduel

Knack Roeselare speelde opnieuw een oefenwedstrijd. © Bart
Redactie KW

Dinsdagavond werkten Knack Roeselare en het Duitse Duren een oefenpartij af op Schiervelde. Er werden vier sets gespeeld met 2-2 als resultaat.

Bij Knack kregen de spelers die tijdens de ‘Franse week’ aantraden, met woensdag laatst een oefenwedstrijd tegen Tourcoing en vrijdag en zaterdag het tornooi van Rennes waar Knack verloor van Tours en won van Ajaccio, de volle speelgelegenheid. Zo opende Knack met Depovere aan de spelverdeling, Fasteland en Coolman in het centrum, Desmet en Holt als receptie/hoek en Kindt als hoofdaanvaller met Robbe in de liberotrui. Het werd overigens een pittige oefenwedstrijd waarin Knack langs vooral Kindt en Holt een 3-3 naar 9-3 doortrok en later zelfs 20-9 voor kwam. Knack won gemakkelijk: 25-14.

Omgekeerd scenario de tweede set waarin Duren een 4-5 naar 9-14 doortrok, want oud-Maaseikspeler Gevers was niet af te stoppen en teisterde ook met de service. Knack moest de set ondergaan en verloor: 17-25.

Opponenten blijven aan elkaar gewaagd

De derde beurt kwam Verhanneman in voor Holt en even later kwam Van de Velde voor Coolman in het centrum. Het ging gelijk op naar 8-9 en 13-15 alsKnack dan te veel in de fout ging en Duren de onzuiverheden afstrafte om met 17-25 te verdubbelen.

In set vier stuurde de Duitse coach een viertal wisselspelers de taraflex op. Verhanneman was niet af te stoppen en ook Desmet liet enkele mooie dingen zien. Knack kwam 11-7 voor, maar de bezoekers kwamen bij 12-12 op gelijke hoogte. Beide opponenten bleven aan elkaar gewaagd met wisselende bonus. Bij 22-22 scoorde Desmet aanvallend en Verhanneman sloeg de setbal op het bord. Bij 24-23 na een outservice sloegen ook de Duitsers buiten en 25-23. Na ruim anderhalf uur intens volleybal werd de belle niet meer gespeeld.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier