Knack Roeselare D pakt beker zonder veel moeite

03/04/18 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:28

In de finale van de Beker van West-Vlaanderen Heren Provinciaal nam Rokavo Rollegem-Kapelle het op tegen Knack Roeselare D.

Knack Roeselare D pakt beker zonder veel moeite

De beker ging mee naar Roeselare. © GD

Eersteprovincialer Rokavo Rollegem-Kapelle staat tweede in de rangschikking en moest Packo Zedelgem A de titel laten. Tweedeprovincialer Knack Roeselare D staat met nog twee wedstrijden voor de boeg eerste met vier punten voorsprong op de tweede, VT Marke. Roeselare krijgt wel telkens twee punten per set voorsprong.

Bij aanvang van de bekerfinale bleek dat Knack Roeselare enkele spelers uit divisie had opgesteld en dat viel duidelijk niet in goede aarde bij sommige supporters van Rokavo.

Roeselare pakte een goede start met voornamelijk Jonas Vanthournoudt, die in stelling werd gebracht en scoorde. Knack liep uit tot 3-9 en 6-16. Rokavo had last met de receptie en vond ook niet onmiddellijk een antwoord op de aanvalskracht van dit Roeselare. Het werd 7-21 en toen was het alle hens aan dek bij Rollegem. Het blok van Nick Van Loke en Thibault Vinckier van Roeselare stond als een huis. De eerste setbal was een feit en 9-24. Simon Lemoine sloeg een bal rechtdoor het midden binnen: 0-1 voor Roeselare op een drafje.

De tweede set ging meer gelijk op. Tot 11-11 bleef Rollegem volgen, dan liep Roeselare gestaag vier punten uit tot 17-21. Dit kloofje bleek te volstaan en bij 20-24 kreeg Roeselare een setbal. Een netfout van Rokavo bezegelde hun lot: 0-2.

Opnieuw ging Rokavo goed mee tot 9-9, maar een kleine versnelling van Roeselare bezorgde Rollegem de nodige moeite. Opnieuw viel er een kloofje van vier punten: 10-14. Deze set was een exacte kopie van de vorige. Rollegem klampte wel aan, maar tot op minder dan drie punten kwamen ze niet: 19-22. De setbal was een netfout van Rollegem, dat de bal tegen de antenne sloeg. De beker ging mee naar Roeselare.

(GD)

Setstanden: 9-25, 20-25, 20-25

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!