Knack Roeselare biedt één set weerwerk in CL-treffen op Italiaanse bodem

01/02/18 om 06:22 - Bijgewerkt om 06:20

In de terugwedstrijd in Perugia, de ploeg waar kapitein Tuerlinckx nog speelde, haalde Roeselare één set het niveau van de heenwedstrijd waarin het verdiend een wedstrijdpunt bijeensloeg. Knack verloor er nu 3-0, bood dus in de tweede set wel knap weerwerk maar moest zowel de eerste als derde beurt de wedstrijd ondergaan. Perugia opende met 25-16, verdubbelde met 25-22 om met 25-17 af te ronden.

Knack Roeselare biedt één set weerwerk in CL-treffen op Italiaanse bodem

In Roeselare pakte Knack nog een punt, op Italiaanse bodem konden Tuerlinckx, Van De Velde, Verhanneman en co minder inbrengen. © VDB

Perugia, dat vorig weekend de Italiaanse beker won door zaterdag in de halve finale Trentino met een droge driesetter de elimineren en zondag Civitanova, zijn poule-concurrent in de Champions League met 3-1 te verslaan, opende vernietigend vanop de servicelijn via vooral Podrascanin en Atanasijevic waarmee Knack meteen al 10-2 achter kwam. Roeselare herstelde zich wel om via Verhanneman en een blokkende en acende Van de Velde naar 10-5 te herleiden maar dichter kwam Roeselare niet meer. Perugia domineerde en het was vooral Berger die aanvallend niet af te stoppen was en de Italiaanse bonus via 18-11 naar 22-14 uitdiepte om met 25-16 eerste deelwinst in te schrijven.

Knack herpakte zich de eerste herneming en kon 1-3 voor komen. Knack stopte nu wel beter waardoor Tuerlinckx beter aangespeeld werd. De kapitein scoorde meteen op zijn eerste vier sollicitaties. Roeselare geloofde weer in zichzelf, hield gelijke tred op het scorebord en kwam zelfs 10-12 voor als ook Verhanneman scoorde. Dan kreeg Knack weer een dipje waarbij weer Berger en Atanasijevic zes punten op rij scoorden op de counter want het Italiaanse servicegeweld werd weer opgetrokken. Knack was evenwel nog niet uitgeteld want kon een 20-17 naar 21-22 omzetten omdat de Italianen even in de fout gingen. Maar dan mokerde Russell gelijk, kwam aan service en illustrerend voor de Italiaanse overmacht, leverde hij drie atoomservices af. Met een ace kwam de 23-22 op het bord, een tweede service werd moeilijk gestopt en Anzani strafte die manke receptie af waarop Russell met een ace de 25-22 scoorde.

De derde beurt was een kopie van de eerste, Perugia kwam 7-2 voor. Roeselare kwam via de video challenge wel naar 8-5 gedicht. Tot Anzani aanvallend en weer Russell serverend de 16-10 op het bord brachten. Het moment voor coach Bernardi om applausvervangingen door te voeren zonder dat de plaatselijke dominantie doorbroken werd en Roeselare met 25-17 ook de derde set verloor.

Perugia: De Cecco, Berger, Podrascanin, Atanasijevic, Russell, Anzani, libero Colaci en Cesarini. Kwamen in: Shaw, Sirila, Rici en Andric.

Roeselare: Van Hirtum, Coolman, Tuerlinckx, Verhanneman, Van de Velde, Trinidad, libero Dejonckheere. Kwamen in: Kindt en Fornès.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!