Knack blijft leider na 3-0 zege

13/01/18 om 22:36 - Bijgewerkt om 22:35

Roeselare heeft thuis tegen hekkensluiter Zoersel gedaan wat iedereen verwacht had: winnen met 3-0 (25-23, 25-20 en 25-15), al boden de Antwerpenaars in de eerste twee spelletjes wel heel wat weerstand. Knack blijft zo aan de leiding in de EuroMillions League.

Knack blijft leider na 3-0 zege

Matthijs Verhanneman plaatst de bal naast Jef Vleugels. © VDB

Emile Rousseaux gaf voor de gelegenheid nog eens speelkansen aan Thomas Konings en aan Sander Depovere. Ruben Van Hirtum was goed hersteld van zijn kuitblessure en kreeg de voorkeur op Lou Kindt, die momenteel in volle examenperiode zit.

Eerste set

Knack miste de start en zag Zoersel bevrijd op 5-8 klimmen via Hofmans. Verhanneman dichtte de kloof bijna (10-11) maar de bezoekers maakten via Devriese weer het verschil. Na de 15-15 moest Roeselare wat gas terugnemen en bij Zoersel kwam Mathias Blondeel opzetten. Hij scoorde de 19-22 en Depovere betaalde het gelag: Trinidad loste hem af. Van de Velde blokte nadien naar 21-22 en Konings mokerde de 23-22-voorsprong op de bordjes. Zijn winnende opslag maakte een eind aan het openingsspel.

Tweede set

Depovere kwam opnieuw tussen de lijnen in de tweede beurt maar het was opnieuw Zoersel dat zich meteen toonde via Colson (2-5) maar diezelfde speler sloeg bij 5-5 wel wild buiten. Knack kwam een eerste keer op voorsprong wanneer Verhanneman een slechte bezoekende receptie afstrafte (11-10) en het punt nadien miste Blondeel. Die laatstgenoemde maakte zijn fout wel goed dankzij een technisch hoogstandje: 14-14. Wanneer Coolman een muurtje optrok bij 20-17 was Roeselare zeker van de dubbele voorsprong in sets.

Derde set

Knack - met Fornes in plaats van Coolman - begon uitstekend aan het derde bedrijf en na twee opeenvolgende bloks stond er al een kloof van drie punten op de bordjes. Een ace van Konings verdubbelde die bonus naar zes punten en Verhanneman - ook al met een ace - strooide nog extra zout in de Antwerpse wonde: 12-4. Een blok van diezelfde Verhanneman zette Knack op een comfortabele 16-7. Zoersel kwam deze oplawaai niet meer te boven al verslapte de thuisconcentratie nadien geregeld.

Dinsdag komt Knack weer in actie in Schiervelde. In de Champions League ontvangt het dan de Italiaanse vedetten van Perugia.

(MPM - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!