Europese toppers passeren langs Schiervelde

Knack Roeselare. © Foto Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Knack Roeselare kent zijn tegenstrevers in de hoogst gequoteerde Europese competitie, de CEV Champions League. In de poulefase (Poule A) treft Knack Roeselare de Russische grootmeesters van Zenith Kazan, het Turkse Halkbank Ankara en de winnaar van de wedstrijd Paok Thessaloniki – Frankfurt.

Voor dit seizoen werd een hervorming doorgevoerd in de format van het kampioenschap. Knack Roeselare en Greenyard Maaseik werden door hun goede resultaten de jongste jaren net als zestien andere clubs vrijgesteld van de voorronde en kregen meteen een ticket voor de poulefase die door twintig ploegen betwist wordt.

Achttien ploegen die een rechtstreeks ticket kregen aangevuld met twee ploegen uit de voorronden. Die werden bij de loting in Budapest ingedeeld in vijf poules van vier ploegen. De poulefase met heen en terug wordt afgewerkt tussen 20 november van dit jaar en 27 februari 2019. De winnaars van de vijf poules gaan, samen met de drie beste tweedes in die reeksen, door naar de kwartfinale. Daarna volgen de de halve finales en de finale die in één wedstrijd beslecht wordt.

Maaseik werd ondergebracht in poule D met het Poolse Belchatow, het Duitse Berlin Recycling en het Poolse Gdansk.

(HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier