Amerikaan Samuel Holt naar Knack Roeselare

18/05/18 om 08:47 - Bijgewerkt om 10:01

Knack Volley Roeselare heeft zijn kern voor volgend seizoen rond. De 25-jarige Sam Holt ondertekende een contract van één seizoen.

Amerikaan Samuel Holt naar Knack Roeselare

Holt is na Ryan Ammerman de tweede Amerikaan in loondienst bij Knack Roeselare. © Knack Roeselare

De twee meter grote receptie/hoek vervangt in de kern de Pool Piotr Orczyk. Sam Holt is na Ryan Ammerman de tweede Amerikaan in loondienst bij Knack Roeselare. De Amerikaan speelde vijf jaar bij in het California State University Team vooraleer hij in 2015 de overstap maakte naar het professionele volleybal in Europa.

Het seizoen 2015-2016 kwam hij uit voor Sir Safety Perugia, het seizoen erop speelde hij eerst voor Verona en dan voor Oltona. Dit seizoen werkte hij af Lagonegro. De voorbije dagen maakte hij in Monza de draft mee voor een plaatsje in de Koreaanse V-league.

Er waren 24 kandidaten voor 7 plaatsen. Hij werd niet uitgekozen en daardoor lag de weg voor een transfer naar Roeselare open. Sam Holt is de jongere broer van Maxwell Holt, de middenman bij Modena en lid van de nationale ploeg. Met het binnenhalen van Holt naast de eerder vastgelegde Canadese spelverdeler Brett Walsh en de Noorse centrumspeler Rune Fasteland is het kransje buitenlanders bij Knack Volley rond.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!