Knack Volley B en Stijn Dejonckheere missen bekerwedstrijd tege Knack Volley A

Libero Josse Devarrewaere: “Wij speelden zonder complexen tegen de eerstenationaler, precies als waren wij verlost van de krampachtigheid die ons in competitie te pakken heeft.” © VDB

Gisterenavond verloor Knack B de bekerwedstrijd op Amigos Zoersel met 3-1. Knack B drong wel tot het uiterste aan wat de setstanden 25-23, 25-20, 21-25 en 25-23 ook illustreren. Op 30 oktober reist Knack A naar Amigos Zoersel voor de achtste finales in de bekercompetitie, dus niet in eigen Schiervelde bij Knack B.

Amigos Zoersel speelt wel een klasse hoger en won zijn drie gespeelde wedstrijden. Dat belette tweedenationaler Knack Volley B niet om in de eigen kansen te geloven. Het zag er de vierde set overigens lang naar uit dat Knack de thuisploeg tot een belle zou dwingen.

Libero Josse Devarrewaere: “Wij speelden zonder complexen tegen de eerstenationaler, precies als waren wij verlost van de krampachtigheid die ons in competitie te pakken heeft. De eerste beurt al konden wij net niet besluiten omdat wij ons vooral in het wedstrijdbegin op enkele foutjes te veel lieten betrappen. Maar wij herstelden het evenwicht vanaf de derde beurt. De thuisploeg begon te panikeren, raakte gefrusteerd. Wij bleven met 21-25 dominerend in de wedstrijd en in set vier kwamen wij zelfs 11-17 voor. Dat moet altijd een belle opleveren. De thuisploeg liep bovendien al tegen een gele en rode kaart op en stapelde de fouten op naar die achterstand. Ik had dan ook de indruk dat wij die bekerwedstrijd zouden winnen via een beslissende set. De eerstenationaler sloeg alsnog terug om met 25-23 de wedstrijd te winnen. Wij missen onze thuiswedstrijd in de volgende ronde tegen Knack Volley A.”

Stijn Dejonckheere, hunkerde naar de partij tegen zijn oud-ploegmaats, startte wel op de bank maar kwam er rap in. “Dat gaf ons vooral in receptie meer mogelijkheden. Jammer evenwel dat wij Stijn die bekerderby niet konden geven”, besluit Devarrewaere.

Voor hemzelf zit die achtste finale er, weer bij Amigos Zoersel, wel in. Hij wordt voor de beker en de Europese wedstrijden toegevoegd aan de kern van Knack A.