Knack Roeselare wint in drie sets bij Guibertin

© VDB
Redactie KW

Een aandringend Guibertin maakte het Knack twee sets knap lastig om zonder deelverlies naar Roeselare terug te reizen. Knack won inleidend met het kleinste 23-25 verschil en in set drie drong de thuisploeg bij 19-22 nog aan naar 21-22 eer Knack 22-25 afrondde. Tussendoor kon Roeselare gemakkelijker 18-25 verdubbelen.

Bij Roeselare kon de uitgeziekte kapitein Tuerlinckx hernemen in de basiszes met verder spelverdeler Walsh, de centrumspelers Coolman en Van de Velde, de receptie/hoepspelers Verhanneman en Van Hirtum met Dejonckheere als libero.

Thuiscoach Van der Bracht gaf het vertrouwen aan spelverdeler Godart, hoofdaanvaller Knight, de receptiespelers Gulak en Korotkov en de middenmannen Wasiliewski en Deruyck met umont als libero.

Knack opende heel gedreven en via Verhanneman, Van de Velde en Tuerlinckx kwamen de bezoekers 4-8 voor. Maar dan kwam hoofdaanvaller Knight bij de thuisploeg op dreef, over heel de wedstrijd zou hij 22 punten scoren, en Guibertin boog een 7-10 via 12-10 om naar 17-14.

Dan was het de beurt aan Verhanneman en Van Hirtum om even foutloos af te werken wat de score naar 20-20 gelijk bracht. Konotkov bracht Guibertin 23-22 voor, Tuerlinckx stelde gelijk waarna Konotkov aanvallend in de fout ging en Coolman die setbal blokkend verzilverde naar 23-25.

De eerste herneming nam Knack weer het voortouw want zowel Tuerlinckx als Verhanneman en Van Hirtum scoorden slag op keer. Knack kwam 5-8 en 9-13 voor. Bij Guibertin kon hoofdaanvaller Knight maar moeizaam meer bereikt worden en dat leverde Roeselare een 15-20 bonus op die uiteindelijk gemakkelijk naar de verdubbeling doorgetrokken werd.

In set drie kon Guibertin wel weer gelijke tred houden met Roeselare via weer Knight in een tot 17-17 gelijk oplopende score. In het wedstrijdslot behield Knack de side out bij 19-20 en ging door naar 19-22 via Ven de Velde en de ingekomen Holt. Gulak stribbelde nog wel even tegen naar 21-22 maar eerst Van Hirtum en dan twee keer Verhanneman tekenden voor de Roeselaarse 22-25.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier