Knack Roeselare passeert in drie vlotte sets Puurs

Redactie KW

Knack Roeselare had amper een uur effectieve speeltijd nodig om de tot nu toe ongeslagen Liga B-ploeg Puurs uit de Beker te wippen in drie sets. Knack opende met 16-25, verdubbelde gemakkelijk met 15-25 om met 14-25 ook de derde beurt te winnen.

Knack opende in zijn basisopstelling met Walsh aan de spelverdeling, Van de Velde en Coolman in het centrum, Verhanneman en Holt op de receptie/hoek met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere als libero. Een enthousiast gestart Puurs kon de eerste set tot 9-10 stand houden maar kreeg het van dan af receptioneel moeilijk om het Roeselaarse slopingswerk van op de servicelijn te weerstaan. Verhanneman en Tuerlinckx waren niet af te stoppen en via 14-21 trok Knack met 16-25 de eerste set naar zich toe.

De bezoekers gingen op hun elan door de eerste herneming, hadden rap een vierpuntenbonus (6-10) om nooit meer verontrust te worden en met 15-25 ook de tweede set te winnen. Knack bleef geconcentreerd doorgaan in set drie en bij 8-18 was de partij beslecht. Desmet mocht bij 12-22 even Holt komen vervangen aan de service en scoorde meteen twee opslagpunten. Knack rondde af met 14-25. In de kwartfinales is Lendelede de opponent.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier