Knack Roeselare haalt bekerfinale via ‘golden set’

© VDB
Redactie KW

Knack Roeselare speelt op zondag 10 februari voor de zeventiende keer de finale van de beker van België. In een slopende slijtageslag won Maaseik wel met 3-1 de terugwedstrjd wat tot de ‘golden set’ leidde.

Daarin haalde een herboren Knack het overtuigend met 8-15. Knack won wel de openingsset van de terugwedstrijd met 22-25 maar miste de eerste herneming bij 23-24 de setbal voor de kwalificatie om de set met 31-29 te verliezen. Maaseik verdubbelde met 25-21 en in set vier haalde Knack te weinig aanvalsrendement en verloor 25-20.

In die ‘golden set’ evenwel had Knack rap een 0-4 en 2-6 op het bord want zowel Van Hirtum als Kindt die in set vier niet meer scoorden deden dat nu wel. Aan Limburgse kant misten zowel Cox als Maan hun eerste aanval en werd het 3-7.

Verhanneman en twee keer Kindt sloegen de 4-7 naar 6-11 door, Baetens en Cox spartelden nog even tegen maar Van Hirtum met twee aanvallen en Verhanneman met een blok op Cox zorgden voor de 8-14. Dat finalepunt verzilverde Van Hirtum simpel met een ace. De andere finalist is Aalst dat Menen met 3-1 klopte.

Niettegenstaande Knack amper 46 uren recuperatie kreeg na het knappe weerwerk tegen Kazan waar Maaseik na zijn Europese stuntzege tegen Belchatow twee volle dagen meer recuperatie genoot was het Knack dat de eerste set naar zich toehaalde.

Coach Vanmedegael posteerde Van Hirtum als receptie/hoek voor Holt die donderdag startte. Verhanneman, Van de Velde, Coolman, Kindt voor de nog niet speelklare Tuerlinckx, Walsh en Djonckheere kregen mee het vertrouwen. Bij Maaseik was het vooral Cox die alle aanvalsgewicht toegeschoven kreeg van Blankenau maar hij scoorde ook zowat alles, Maan was minder opvallend, en Maaseik kwam 18-14 voor. Tot Van de Velde aanvallend begon te scoren en Walsh met een blok de bordjes bij 18-18 gelijk hing. Verhanneman aanvallend en Walsh blokkend zorgden voor de 20-22. Cox scoorde de 22-23 als Blankenau fout serveerde wat Knack een setbal opleverde die Kindt blokkend naar 22-25 verzilverde.

De eerste herneming herleidde Knack een vroeg 7-3 naar 10-10 en dat leidde een enerverende over en weer in met maximaal en afwisselend één punt verschil. Weer een foute service van Blankenau bij 23-23 zorgde voor een Roeselaarse setbal maar Cox neutraliseerde die. Knack ging tot het uiterste en kon vijf Maaseikse setballen neutraliseren. Tot Cox de zesde naar deelwinst blokte.

Knack was evenwel niet aangeslagen door die slijtageslag en kon in set drie 10-13 voor komen. Maar vanaf dan zag je het aanvalsrendement zienderogen afnemen bij Roeselare waar een Maan bij Maaseik wel weer nadrukkelijker in de wedstrijd aanwezig was. Knack moest bij 20-20 afhaken waar Maan en Cox voor de 25-21 verdubbeling zorgden.

De vierde beurt nam Knack resoluut nog met 0-4 de leiding en behield die tot 7-10. Tot zowel een Kindt als Verhanneman niet meer scoorden waar Maaseik die golden set rook. Knack zag Maaseik bij 14-14 gelijkstellen en had, blijkbaar moegestreden, geen antwoord meer op het Limburgse aanvalsgeweld om 25-20 te verliezen.

Maar daarin vergaten de Knack-spelers blijkbaar elke vermoeidheid om met 8-15 de finale vast te leggen.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier