Knack Roeselare deelt Asse-Lennik forse tik uit

Ruben Van Hirtum mocht aan de match beginnen. (Foto RN)

Het won niet alleen de eerste wedstrijd in de play-off-finale met 3-0 (25-19, 26-24 en 26-24), vooral de onwaarschijnlijke Roeselaarse terugkeer in set twee en de weggewerkte setbal in de derde set smaakten zuur voor de Vlaams-Brabanders.

Ruben Van Hirtum mocht van coach Rousseaux starten en bedankte met een degelijk matchbegin. Voorts de gebruikelijke basis bij Knack met Paulides, Coolman, Verhanneman, de tandem Tervaportti-Tuerlinckx en libero Dejonckheere. Bij Lennik kreeg Adringa de voorkeur op Orczyk.

Het begin van de eerste play-off-finalewedstrijd werd vooral gekenmerkt door heel wat opslagmissers aan beide kanten. Bij 15-12 een eerste kloof voor Knack die doorgetrokken werd naar 18-13. Baetens moest bij de bezoekers plaats ruimen voor Orczyk. Van Hirtum sloeg vervolgens tweemaal in het blok, maar een goed serverende Coolman liet Lennik niet terugkeren en Tuerlinckx sloeg de 25-19 op het bord.

Onwaarschijnlijke terugkeer

Lennik was niet aangeslagen door dat setverlies en begon gretiger aan de tweede set. Met veel opslagdruk en een stevige receptie en dito verdediging speelde het Knack zowaar weg (6-15), al werd de thuisploeg niet gediend door enkele beslissingen van de scheidsrechter. Van Hirtum en vooral Coolman brachten Knack terug in de set (13-17) en enkele bezoekende missers later was alles bij 24-24 te herdoen. Tuerlinckx blokte vervolgens sterk en Adringa sloeg buiten, waardoor de onwaarschijnlijke terugkeer een feit was: 26-24 en 2-0. Tussendoor was er ook nog geel voor de bezoekende hoofdaanvaller Overbeeke.

In de derde set nam kapitein Tuerlinckx zijn team op sleeptouw (6-3), maar Lennik klampte aan (13-11). Het werd zelfs 16-18 via een sterk serverende Overbeeke. De thuisploeg was echter niet van plan om een set toe te staan. De eerste setbal was wel nog voor de bezoekers, maar coach Rousseaux toverde nog Gertjan Claes en bij 24-24 zelfs Stijn D’Hulst en Tomas Rousseaux (voor Verhanneman en Van Hirtum) uit zijn hoed en de eerste matchbal voor Knack was meteen de goede : 26-24 en Lennik met een flinke kater terug naar huis.

De tweede wedstrijd in de play-off-finale is zaterdag om 20.30 uur in het Molenbos in Lennik. Volgende week woensdag komt Lennik een tweede keer naar Schiervelde. Wie het eerst drie wedstrijden wint is de nieuwe landskampioen. De eventuele vierde en vijfde wedstrijd is op vrijdag 1 (20.30 uur) en zondag 3 mei (16 uur).