Knack Roeselare boekt logische bekerzege bij Rembert Torhout

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Rembert Torhout en Knack Roeselare namen het woensdagavond tegen elkaar op in de heenmatch van de kwartfinale van de Beker van België. Torhout, dat twee reeksen lager uitkomt in de competitie, kon niet voor een stunt zorgen. De setstanden waren 17-25, 14-25 en 17-25.

Rembert werd in de achtste finales uitgeloot tegen Antwerpen, dat dit seizoen algemeen forfait geeft, en dus kreeg de eerstenationaler verrassend een vrijgeleide richting kwartfinales. Landskampioen en bekerwinnaar Knack Roeselare moest daarentegen wel aan de bak om zich te plaatsen, het schakelde in de vorige ronde reeksgenoot Guibertin uit.

Nostalgie bij de supporters

Er werd om verschillende redenen naar de derby uitgekeken. Knack had iets recht te zetten na de nederlaag in Menen, veel supporters dachten nostalgisch terug aan de tijd dat ook Torhout nog op het hoogste niveau actief was en veel spelers hebben bovendien een connectie met de tegenstander. Zo was Remberter Wouter Verhelst jarenlang kapitein bij Roeselare en was ook Pieter-jan Creus er in een recent verleden nog aan de slag. Stijn Dejonckheere en Pieter Coolman, vaste waarden bij Knack Roeselare, genoten dan weer hun jeugdopleiding bij Rembert. Coach Emile Rousseaux maakte als speler nog de glorieperiode van Torhout mee, hij was er tussen 1986 en 1989 aan de slag. Voor de broers Sander (Knack) en Bram Depovere (Rembert) was het dan weer de eerste officiële confrontatie tegen elkaar.

Rembert herpakt zich na nerveuze start, Knack controleert

Meer dan 750 supporters waren naar Torhout afgezakt voor deze unieke partij en ook het orkest van de voormalige eredivisieploeg tekende present. Zij zagen dat de thuisploeg toch een beetje onder de indruk was van de omstandigheden. Knack liep meteen tot 3-8 uit, terwijl Rembert achterin moeilijkheden kende. Torhout vond wel beter zijn draai en het publiek veerde op bij een ace van de piepjonge Seppe Vandepoele en een scorend blok van Wouter Verhelst. Tuerlinckx en co behielden echter steeds de volledige controle, ondanks een goede invalbeurt van Jan-Peter Vandamme bij Torhout: via 11-16 ging het naar 13-20 en uiteindelijk 17-25.

Knack Roeselare boekt logische bekerzege bij Rembert Torhout

Met kapitein Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman aan de opslag nam Roeselare ook in set twee de beste start (3-8). Spelverdeler Trinidad wou niet onderdoen voor zijn collega’s en diepte de score uit tot 4-11. Mission impossible dus voor de thuisploeg, al bleef het spelplezier bij ieder gescoord punt zichtbaar. Vooral Bram Depovere en Christophe Van Acker pikten regelmatig hun puntje mee. De tweede technische time-out werd bereikt bij 9-16, maar Knack liet het tempo niet zakken. Torhout probeerde het tij te keren met enkele wissels, maar niets kon de bezoekers nog stoppen. Opvallend: zelfs bij 13-24 ging Knack de discussie met de arbiter aan. Even later was het toch raak: 14-25.

Knack Roeselare boekt logische bekerzege bij Rembert Torhout

Dapper Torhout niet opgewassen tegen de landskampioen

Via aanvallen van Vandamme en kapitein Kristof Keirsebilck begon Rembert degelijk aan set drie, maar ook nu wilden de bezoekers niets aan het toeval overlaten. Het was opnieuw Tuerlinckx – pas terug uit blessure – die zijn team de weg toonde: 5-8 bij de eerste time-out. Torhout bleef zich dapper verweren en kwam ook verdedigend beter voor de dag, bij 10-11 naderde de thuisploeg zelfs tot op een puntje. Het bleek het sein voor Verhanneman en co om een tussenversnelling te plaatsen, de hoekaanvaller bleef tot 11-17 aan de service. Thomas Konings, Sander Depovere en Benjamin Robbe mochten nog even opdraven bij de bezoekers, die de partij rustig uitspeelden tot 17-25.

De terugwedstrijd in Roeselare wordt volgende week dinsdag (21 november) gespeeld om 20.30 uur.

(AD)

Knack Roeselare begon aan de wedstrijd met Angel Trinidad de Haro, Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman, Lou Kindt, Arno Van de Velde, Miguel Àngel Fornés en libero Stijn Dejonckheere. Vielen in: Thomas Konings, Sander Depovere en Benjamin Robbe.

Bij Rembert Torhout stonden volgende spelers in de basis: Seppe Vandepoele, Kristof Keirsebilck, Bram Depovere, Wouter Verhelst, Christophe Van Acker, Mathijs Bonne en libero Remie De Crock. Vielen in: Jan-Peter Vandamme, Dries Rombaut, Gert-Jan Vermeesch, Leander Vervacke en Pieter-Jan Creus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier