Knack Roeselare biedt verdienstelijk verweer bij Civitanova... maar verliest

22/12/17 om 07:43 - Bijgewerkt om 07:42

Roeselare was op de tweede speeldag in de Champions League te gast bij vice-wereldkampioen Civitanova.

Knack Roeselare biedt verdienstelijk verweer bij Civitanova... maar verliest

Assistent-coach Steven Vanmedegael kreeg de volle verantwoordelijkheid als coach © VDB

Knack verloor wel 3-0 maar de setstanden 25-22, 26-24 en weer 25-22 illustreren het verdienstelijk verweer van de Belgisch landskampioen. Het was eigenlijk constant net niet voor Roeselare dat tegen die werledsterren zonder complexen aantrad en het hen bij momenten knap lastig maakte met de tweede set als exponent.

Roeselare kon voor de tweede wedstrijd in de Champions League bij vice-wereldkampioen Cucine Lube Civitanova geen beroep doen op coach Emile Rousseaux. Die maakte dinsdag wel de verplaatsing mee naar Italië, maar keerde door het overlijden van zijn vader dinsdagavond weer terug naar zijn familie. Assistent-coach Steven Vanmedegael kreeg dan ook de volle verantwoordelijkheid als coach. Knack opende deze Europese partij met Trinidad aan de spelverdeling, de receptie/hoekspelers Verhanneman en Kindt, het middencompartiment werd ingevuld door Coolman en Van de Velde met Tuerlinckx als opposite. Fornes kwam in de derde beurt even in voor Van de Velde.

Knack kwam inleidend wel snel 3-0 achter, maar kon toch met een 7-8 bonus de technische time-out ingaan. De thuisploeg riposteerde evenwel vooral via Sokolov en als de Knackaanvallers in de fout gingen, maar ook serverend steken liet vallen; kon de thuisploeg een maxiale bonus van 17-12 forceren waarbij zowel Sokolov als Juantorena en Candellaro niet af te stoppen waren. Bij 17-12 leek Roeselare een vogel voor de kat maar Knack toonde een grote mentale weerbaarheid. Onder impuls van Tuerlinckx en Verhanneman met tussendoor nog bloks van Van de Velde en Trinidad werd de kloof niet groter. Bij 23-18 leek de set gespeeld maar dan kon Dejonckheere enkele ballen knap uitverdedigen waarop Knack die rally's spectaculair afrondde. Knack profiteerde van enkele onzuiverheden bij Civitanova om de 23-18 alsnog te milderen maar het was Juantorena die de 24-22 vastspijkerde.

De eerste herneming kregen wij hetzelfde scenario met Civitanova dat een blijkbaar geruststellende vier tot vijf punten voorsprong bijeensloeg, maar dan van een taai Knack van antwoord gediend werd. Zo waren het weer Verhanneman en Tuerlinckx die de 10-5 naar 13-12 herleidden en naar het setslot toe via Verhanneman naar 19-18 dichtte. Het werd ook nog 23-23 omdat Kindt een blok zette, eerst Verhanneman en dan Sokolov serveerden fout wat de 24-24 op het bord bracht eer de vice-wereldkampioen via Juantorena met 26-24 verdubbelde.

Dat leek er teveel aan voor een moedig Knack dat de derde beurt wel weer 6-8 voor kwam, ook al omdat de thuisploeg blijkbaar enigszins gas terug nam, maar dan op 17-11 geslagen werd. Het werd zelfs 23-16 tot een mentaal sterk Knack via een blokkende en afwerkende Coolman nog remonteerde. Juantorena sloeg bij 23-20 de matchbal op het bord maar die werd door Tuerlinckx geneutraliseerd (24-21), Coolman serveerde een ace naar 24-22 tot Sokolov dan wel de wedstrijdbal verzilverde. Knack mocht alvast met opgeheven hoofd de terugkeer aanpakken.

Woensdag 16 januari krijgt Knack op Schiervelde het bezoek van die andere Europese grootheid, het Italiaanse Perugia.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!