Justine Calleeuw blikt terug op grijs seizoen van VKt Torhout A

Justine Calleeuw.
Redactie KW

De dames van VKt Torhout A hebben een eerder grijs seizoen achter de rug. De ploeg van coach Stefaan Decoster was zelden in degradatiegevaar maar buiten een overwinning tegen kampioen Farciennes op de voorlaatste speeldag waren de hoogtepunten eerder schaars.

Justine Calleeuw (18) uit Brugge, die ondertussen al vijf jaar in Torhout speelt, bevestigt volmondig dat het voorbije seizoen niet echt een groot succes was. “We hebben heel regelmatig een punt gepakt als het echt nodig was, maar uiteindelijk konden we slechts winnen van de teams die achter ons gerangschikt stonden. Onze overwinning tegen de kampioen blijft het hoogtepunt van het seizoen, maar we speelden ook enkele heel slechte wedstrijden.”

Verschillende speelsters zoeken volgend seizoen hun geluk bij een andere ploeg, maar niettemin blijft de receptie-hoekspeelster ervan overtuigd dat het team in september niet verzwakt tussen de lijnen zal komen. “Het blijft natuurlijk jammer dat enkele goede speelsters de club verlaten, maar met de nieuwe meisjes die erbij komen, hebben we zeker geen slechte ploeg. Het moet lukken om minstens even goed of zelfs beter te doen dan dit seizoen”, vertelt Justine enthousiast.

Ze is ervan overtuigd dat vooral de onderlinge communicatie het grote werkpunt is. “Onze coach beseft heel goed dat zowel hij als de hele ploeg beter met elkaar moeten communiceren. De onderlinge afspraken moeten stipt nageleefd worden zodat we volgend seizoen het aantal mindere wedstrijden tot een minimum kunnen herleiden.”

Voorlopig voelt de Brugse zich opperbest bij VKt Torhout. “Misschien wil ik ooit wel eens proeven van Liga A, maar dan moet ik eerst bevestigen in de reeks waar ik momenteel speel. Daarna zien we wel…”, besluit Justine Calleuw. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier