Jarne Andries (Rembert Torhout B) naar FISEC-spelen

Jarne Andries.
Redactie KW

Naast twee dames van VKt Torhout is ook Jarne Andries (17) geselecteerd voor de FISEC-spelen. Deze internationale scholencompetitie vindt plaats van 14 tot 20 juli in Genk.

Jarne Andries begon ooit als zevenjarige te volleyballen bij Ruvo Ruddervoorde om later over te stappen naar Rembert waar hij momenteel basisspeler is bij het B-team dat in tweede provinciale uitkomt.

Uiteraard is hij heel tevreden met zijn selectie voor dit internationale tornooi. “Op aanraden van Seppe Vandepoele met wie ik nog samen trainde, heb ik me ingeschreven voor de selectieproeven. Na de trainingen in Leuven en een oefenwedstrijd had ik een goed gevoel en hoopte ik stiekem om tot de tienkoppige selectie te behoren. Toen ik een maand geleden het goede nieuws in de bus kreeg, was ik vanzelfsprekend heel blij.”

Jarne studeert binnenkort af aan het Sint-Jozefscollege in Torhout en wil volgend schooljaar graag naar de universiteit. “Wellicht wordt het volgend seizoen niet gemakkelijk om mijn universitaire studies te combineren met mijn favoriete sport, maar ik wil het wel proberen. Studeren wordt mijn topprioriteit, maar mits een goede planning is het misschien ook haalbaar om te trainen met Rembert A en wedstrijden te spelen met het B-team. De tijd zal wel uitwijzen of de combinatie sport-studies mogelijk is.”

Jarne Andries kijkt er echt naar uit om deel te nemen aan de FISEC-spelen. “Ik zie het in de eerste plaats als een uitgelezen kans om kennis te maken met jonge spelers uit andere landen maar ook als een mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Wellicht krijg ik de kans om zowel op sportief als op menselijk vlak heel wat nuttige ervaring op te doen voor later”, aldus de nuchtere Ruddervoordenaar.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier