Isaura Knockaert heeft al heel wat bijgeleerd bij VKt Torhout B

Isaura Knockaert is bezig aan haar eerste seizoen bij VKt Torhout.
Redactie KW

Na de 3-0-nederlaag tegen Lubbeek-Leuven knoopte VKt Torhout B vorig weekend opnieuw aan met een verdiende overwinning. Isaura Knockaert en haar ploegmaats wonnen de derby tegen Wivo Wingene met 3-1-cijfers.

Deze 3-1-overwinning is vooral voor trainer-coach Kris Dubois een mentale opsteker vermits hij vorig seizoen de dames van de tegenstander onder zijn hoede had. Vooral de tweede set was best spannend, want de Torhoutse meisjes gaven door heel wat receptiefouten een 17-12-voorsprong nog uit handen. Isaura Knockaert (18) uit Vlamertinge geeft volmondig toe dat vooral de receptie een werkpunt is voor de ploeg. “We weten dat we veel opslagen van de tegenstander missen en daardoor vaak een set, waarin we dominant zijn, moeten prijsgeven. Op training oefenen we hier heel vaak op en hopelijk verliezen we binnenkort geen wedstrijden meer door receptiefouten”, aldus Isaura.

De eerstejaarsstudente logopedie zette in het tussenseizoen een belangrijke stap in haar sportieve carrière. “Ik begon 12 jaar geleden te volleyballen bij Vlamvo Vlamertinge, waarna ik ook nog bij Wevelgem en Poperinge speelde. In het tussenseizoen kwam ik over van deze laatste club naar Vkt Torhout. Ondertussen heb ik al kunnen vaststellen dat het niveauverschil tussen eerste provinciale en tweede divisie toch wel aanzienlijk is. Voorlopig probeer ik mijn favoriete sport zo goed mogelijk te combineren met mijn studies en misschien durf ik later nog wel een stapje hoger zetten. Eerst wil ik zien hoe ik het ervan afbreng op dit niveau”, aldus een nuchtere Vlamertingse.

Coach Kris Dubois ambieert met zijn team een plaats in de top vijf van de rangschikking en ook Isaura deelt deze ambitie met haar trainer. “Ik denk dat we een goede ploeg hebben met zowel jonge als ervaren speelsters. We vormen een leuke bende die heel goed aan elkaar hangt en misschien is dat wel onze sterkte. Uiteraard zijn er nog heel wat andere ploegen die een plaatsje bij de besten nastreven, maar ik heb eerlijk gezegd nog geen zicht op de sterkte van de andere teams in onze reeks. Wellicht zullen Loppem, Vlamertinge en Lubbeek serieuze concurrenten zijn voor dat plaatsje in de top vijf. “

De nieuwe speelster van VKt B is lovend over haar trainer en geeft graag toe dat ze sinds haar overgang al heel wat bijleerde. “Kris Dubois is een echt vakman. Zijn trainingen focussen zowel op fysiek als op techniek. Ik word ook heel goed begeleid, maar het belangrijkste is wellicht dat ik als nieuweling heel goed opgevangen werd. Dat bewijst dat we een toffe groep zijn”, besluit Isaura. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier