Ichtegemnaar Kevin Bossée is net 18 en volleybalt straks op het hoogste niveau met Gent

Er staan Kevin Bossée drukke tijden te wachten. De combinatie van universitaire studies en topsport is niet vanzelfsprekend, maar Kevin is vastbesloten om ervoor te gaan. © Foto Coghe
Redactie KW

Na een zomer met heel wat sportieve hoogtepunten zijn de meeste (top)sporters ondertussen al weer een tijdje intensief aan het trainen om straks fit het seizoen aan te vatten. Voor Kevin Bossée (18) is het trouwens het jaar van de verandering. De talentvolle volleyballer uit Ichtegem start zijn hogere studies kinesitherapie en gaat als libero aan de slag bij het gloednieuwe Caruur Volley Gent.

“Na drie jaar Topsportschool is het een grote stap om straks in Gent op kot te wonen. Ik heb prachtige jaren op internaat in Vilvoorde meegemaakt. Ik denk zelfs dat ik er vrienden voor het leven heb gemaakt. We waren eigenlijk één familie, zowel op school, tijdens de trainingen als op het veld. Nu sta ik er grotendeels alleen voor en zal ik moeten bewijzen dat ik op eigen benen kan staan”, aldus de sportieve Ichtegemnaar.

Kevin beseft maar al te goed dat de combinatie met zijn studies de nodige planning zal vereisen. “Bij Caruur wordt elke avond getraind, waardoor ik mezelf een strak studieschema zal moeten opleggen. Wellicht zal het nodig zijn om tijdens de examenperiodes een aangepast trainingsprogramma te hanteren. Ondertussen heb ik wel al vernomen dat zoiets bespreekbaar is met de clubleiding. Ik wil zowel van mijn studies als van mijn sportieve carrière het allerbeste maken.”

Kevin Bossée is altijd al een sportieve kerel geweest. “Ruim tien jaar heb ik voetbal en volleybal gecombineerd, maar op een bepaald moment moest ik een keuze maken. Die kwam er vier jaar geleden toen ik als zestienjarige jeugdspeler van Apollo Koekelare de kans kreeg om mijn middelbare studies te combineren met volleybal in de Topsportschool in Vilvoorde. Dat was een unieke kans om zowel technisch als fysiek grote vorderingen te maken. Er staan dagelijks vier uur sport op het lessenrooster en je wordt er begeleid door topcoaches. Vooral van Kris Eyckmans heb ik heel veel opgestoken”, vertelt Kevin enthousiast.

Kevin Bossée is heel blij dat hij de kans krijgt om volgend seizoen bij Caruur Gent aan de slag te gaan. “Ik weet dat mijn nieuwe ploeg bij mijn trainers in de Topsportschool informeerde en mijn aanwerving betekent toch dat men in mij gelooft. Ik zal wellicht niet als eerste libero starten, maar het is aan mij om te bewijzen dat ik een basisplaats waard ben. De trainingen in de aanloop van het seizoen en de eerstkomende oefenwedstrijden zullen mij de kans bieden om te tonen wat ik kan. Daarenboven kan ik ook als receptieversterking uitgespeeld worden want op het EK U20 heb ik die taak ook al vervuld.”

De jonge volleyballer beseft maar al te goed dat hij nog wel wat progressiemarge heeft. “De voorbije jaren heb ik heel veel bijgeleerd, maar mijn receptie en stabiliteit moeten nog beter worden. Ik moet nog te veel focussen op deze zaken waardoor ik soms andere aspecten van mijn spel wat verwaarloos. Niettemin durf ik stellen dat ik in staat ben om heel wat positiviteit in een groep te brengen waardoor ik het team beter laat presteren.”

Over de ambities van zijn nieuwe ploeg blijft Kevin vrij vaag. “Caruur Gent is een heel nieuwe ploeg met nogal wat jonge spelers. Het is hoe dan ook de ambitie van het bestuur om niet te degraderen naar Liga B. Het zal vooral in de eerste wedstrijden wat zoeken worden om elkaar op het veld te vinden maar ik denk dat we zeker zullen groeien. Ik ben ervan overtuigd dat we tegen verschillende ploegen uit de reeks niet kansloos zijn.”

Over zijn eigen ambities is de Ichtegemnaar heel wat duidelijker. “Ik wil volgend seizoen bewijzen dat ik op termijn eerste libero bij Caruur kan worden. Maar tevens wil ik ook zo goed mogelijk mijn studies met mijn sportieve carrière combineren. Het wordt niet gemakkelijk komend seizoen, maar ik ga er wel voor.”

(Philippe Decruynaere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier