Hermes Volley trekt Nederlandse topspeelster aan

09/02/18 om 12:38 - Bijgewerkt om 14:38

Hermes verzekerde zich donderdagavond van een historische Europese kwartfinale. Vrijdag heeft de Oostendse volleyclub nog meer heuglijk nieuws.

Hermes Volley trekt Nederlandse topspeelster aan

Lynn Blenckers speelt nu op het hoogste niveau in Nederland. © Theo Peeters

Eerder bereikte Hermes Oostende voor volgend seizoen al een akkoord met spelverdeelster Jasmien Biebauw en libero Amber De Tant (allebei Asterix Beveren). Nu heeft Hermes Oostende ook middenspeelster Lynn Blenckers (23, 1m88) van de Nederlandse eredivisieploeg Flynth Fast Flamingo's aangeworven. Deze club heeft zijn thuishaven in het Limburgse Gennep.

"Lynn Blenckers debuteerde reeds op haar 17de op het allerhoogste niveau in Nederland. Eveneens speelde ze voor jong Oranje. In Nederland staat Lynn zevende qua aantal aces. Ze is vierde gerangschikt met 53,1% gescoorde aanvallen. Ze is zelfs de eerste speelster als je enkel speelsters bekijkt die meer dan 100 ballen kregen dit seizoen", zegt sportief manager Lieven Louagie. "Blokkerend staat ze op plaats 25. Qua gemiddeld cijfer per wedstrijd staat ze op de 15de plaats in Nederland."

Red Bull voor de wedstrijd

"Ik wil mezelf keer op keer blijven motiveren om alles eruit te halen wat er in zit", zegt Lynn Blenckers die als vast ritueel voor de wedstrijd steeds een blikje Red Bull drinkt. "Dat deel ik het liefste met andere teamgenoten, want dat helpt."

Met het aantrekken van Lynn Blenckers begint de ploeg van Hermes voor het seizoen 2018-2019 stilaan vorm te krijgen, want negen speelsters gaven hun woord al: de zes blijvers Nina Coolman, Lise De Valkeneer, Fanny Lafeber, Sofie Van Acker, Delphine de Winne en Lien Moijson en al drie nieuwkomers Jasmien Biebauw, Amber de Tant en Lynn Blenckers. Ook het trainersduo Frederik De Veylder en Jonathan De Henau blijft aan het sportieve roer. Het huiswerk van sportief manager Lieven Louagie én van voorzitter Philippe Develter rendeert dus.

(OVG/PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!