Hermes Volley Oostende heeft voorbereiding stevig aangevat “met hoge verwachtingen”

Frederik De Veylder.
Redactie KW

De eerste damesploeg van Hermes Oostende startte maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Coach Frederik De Veylder kon zo voor het eerst met zijn volledige kern aan de slag gaan. Tijdens de zomermaanden werd er door heel wat speelsters doorgetraind. Gelukkig is iedereen de zomer fit doorgekomen. Ook de Nederlandse Lynn Blenckers loopt er al bij.

“Het was eerst en vooral een leuk weerzien met de speelsters”, begint Frederik De Veylder. “De sfeer zat er meteen goed in en ook aan motivatie was er geen gebrek. Als coach is het een eer om aan het roer van een kern van dit kaliber te mogen staan. Toch is dit alleen nog maar op papier bewezen. Samen met T2 Jonathan is het nu aan ons om deze kern tot een stevig geheel te smeden. De eerste weken leggen we er dan ook stevig de pees op. Ik zorg voor de baltrainingen terwijl Jonathan het fysieke aspect voor zijn rekening neemt.”

“Ik zag al vlug de vele mogelijkheden die deze kern te bieden heeft. Vooral de inbreng van enkele heel mature speelsters maakt het ook voor ons een heel pak makkelijker werken. Ook de oefencampagne is van een hoger niveau in vergelijking met vorig seizoen. Toen hingen we meer af van de aanbiedingen die op ons afkwamen, nu konden we zelf meer vragende partij zijn”, aldus de coach.

Met een kern als deze zijn de verwachtingen ook heel wat hoger. Coach De Veylder voelt meer druk, maar maakt zich daar nog niet zenuwachtig in. “De eerste oefenpartijen zullen al heel wat aan het licht brengen. Ook het tornooi in Parijs, waar heel wat toppers aanwezig zullen zijn, zal een mooie waardemeter worden. Ik spreek me zeker nog niet uit over tot wat we echt zullen in staat zijn. Daarvoor is het nog veel te vroeg. De hoge verwachten zijn op papier wel meer dan terecht.”

“Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk uit te voeren en hoop er samen met het bestuur een succesvol seizoen van te maken. We hebben allemaal hard gewerkt om deze kern samen te krijgen. Het zou dan ook heel jammer zijn als we er niet het maximum uithalen”, aldus coach De Veylder. Maandagavond wordt de vernieuwde kern op Oostende Koerse voorgesteld. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier