Hermes Oostende zesde na 1-3-zege bij Charleroi

De 42 punten van het duo Nina Coolman en Lise De Valkeneer (foto) waren opnieuw bepalend. © a-Bart
Redactie KW

De eerste damesploeg van Hermes Oostende heeft zijn zesde plaats eindelijk beet. Dat is het gevolg van de 1-3-zege die het woensdagavond haalde op Charleroi. Zaterdag sluit Hermes de reguliere competitie af bij VC Oudegem.

Na de jammerlijke nederlaag tegen Jaraco As moest Oostende in Charleroi drie punten pakken om over Antwerp naar de beoogde zesde plaats te klimmen. De dames van coach Deveylder waren dan ook supergemotiveerd om deze extra kans te benutten. De opener nam via ‘een new look’ Nina Coolman meteen de leiding. Van 4-8 ging het over 8-16 naar een overtuigende 13-25.

Charleroi reageerde meteen in set twee en ging collectief vlotjes naar 8-3. Oostende reageerde via een sterk blokkerend Sofie Van Acker (16-15). Toch was dit niet genoeg om de gelijkmaker te mijden. Bij 25-23 mocht Oostende opnieuw beginnen. Dat lukte geleidelijk aan via Lise De Valkeneer. Zij werd door de weer in vorm komende Anna Bajde enkele keren perfect aangespeeld. Via 7-8 liep Oostende naar 12-16 uit. Bij 21-25 stond de 1-2 dan ook op het bord.

De voor Oostende altijd moeilijke vierde set bleef tot 14-16 spannend. Hermes zette nog een tandje bij en maakte de Carolo’s af met 25-16 en 3-1. De 42 punten van het duo Nina Coolman en Lise De Valkeneer waren opnieuw bepalend. Ook de anders te grote foutenlast werd nu gelukkig drie sets lang serieus beperkt.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier