Hermes Oostende verliest sterkhouder Lise De Valkeneer aan Charleroi

Lise De Valkeneer kent een schitterend seizoen bij Hermes. © VDB
Redactie KW

Hermes won dit seizoen al de beker en is ook volop in de running voor de titel. Na dit seizoen moet het team wel afscheid nemen van sterkhouder Lise De Valkeneer.

Lise De Valkeneer is afkomstig uit de Westhoek en koos twee jaar geleden verrassend voor een overstap naar Hermes, nadat ze jarenlang een boegbeeld was bij reeksgenoot VDK Gent. Ook nu kiest de 29-jarige West-Vlaamse voor een verrassende overstap.

Ondanks het topjaar bij Hermes – met bekerwinst en misschien straks ook nog de titel – vertrekt de receptie-hoekspeelster na dit seizoen naar Charleroi. De Valkeneer woont momenteel in Lede en werkt deeltijds als leerkracht. “Een combinatie van factoren leidde me tot die beslissing. Doorslaggevend was wel de mogelijkheid om in Charleroi overdag en in de vroege vooravond te trainen op de dagen dat ik niet werk. Ik heb veel nachtrust nodig en ik kan zo gezonder leven“, zegt Lise De Valkeneer.

Haar nieuwe werkgever Charleroi kent met een negende plaats een moeilijk seizoen.”Charleroi werkt aan een nieuw project. Er waait een nieuwe wind. Je kan mijn stap naar Charleroi als een gok bekijken. Dat was mijn keuze voor Hermes Oostende twee jaar geleden ook. We zullen zien wat het geeft.”

Sowieso is het vertrek van De Valkeneer een aderlating voor de bekerhouder. “We betreuren die keuze, maar we moeten het aanvaarden”, reageert sportief manager Lieven Louagie die wel al acht speelsters en zijn coachesduo een contractverlenging zag tekenen. Over Lynn Blenckers, Lien Moijson en Celine Platteeuw is nog niets geweten.

(AD/PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier