Hermes Oostende pakt tegen Zoersel eerste driepunter van 2018

Megan Vanden Berghe was er voor het eerst in maanden weer bij. © VDB
Redactie KW

In de strijd voor de zevende plaats won Hermes Oostende in de eigen Mister V Arena vlotjes van Zoersel met 3-0. Jeugdproduct Megan Vanden Berghe maakte na maanden blessureleed haar rentree.

Hermes moest het nog altijd zonder haar Oostenrijkse setter Anna Bajde rooien. Dit werd door Delphine de Winne schitterend opgevangen. De ploeg van coach Deveylder nam de eerste tussenspurt voor haar rekening. Van 5-5 ging het vlotjes naar 14-10. Zoersel vocht zich echter terug in de wedstrijd en bij 17-17 was alles te herdoen. Nina Coolman en co vonden hun tweede adem en zette meteen door naar 24-20. Fanny Lafeber maakte het uit (25-22).

Tweede set

De tweede set werd vooral door opslagreeksen bepaald. Eerst was er eentje van Nina Coolman naar 15-8, gevolgd door Bente Daniels. De 25-19 was dan ook in de kille Mister V arena letterlijk een koud kunstje voor de Hermes-dames. Megan Vanden Berghe maakte ondertussen een geslaagd rentree.

Derde set

De derde set was de meest spannende. Tot 17-17 gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Oostende kon zich finaal wel losrukken en met 25-20 de drie punten aan huis houden. Met deze mooie zege kunnen ze met een gerust hart richting Servië trekken.

(JLO – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier