Hermes Oostende naar achtste finales Challenge Cup

11/01/18 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:30

Een volle Mister V-arena was getuige hoe Hermes Oostende de Portugese nummer 3 het nakijken gaf. Bij 1-2-setachterstand en 6-11 in set drie vreesden velen voor een anticlimax, maar een ontketende Lien Moijson zorgde samen met Lise De Valkeneer voor de ommekeer richting kwalificatie. In de achtste finales wacht Oostende een ploeg uit Servië.

Beide ploegen hadden er van meet af aan duidelijk zin in. De verkenningsronde duurde dan ook niet lang. Hermeskapitein Nina Coolman zorgde met drie punten op rij voor de eerste kleine afscheiding (8-5). De andere Oostendse 'hardhitster' Lise De Valkeneer smashte de 10-5 schitterend in de hoek. De vele opslagmissers langs beide kanten haalden het tempo uit het spel en brachten de bezoekers op hun kousevoeten terug in de wedstrijd (12-11). Beide ploegen staken vooral in verdediging nog enkele tandjes bij. De thuisaanval begon te wankelen en stapelde de foutjes meer en meer op (18-19). Een opslagreeks van de Oosterijkse Anna Badjde leek beslissend (22-19). Fanny Lafeber zorgde met een kill...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!