Hermes Oostende maakt zich na een minder seizoen op voor de play-offs

© KVDP
Redactie KW

De 3-0-nederlaag op de slotwedstrijd bij VC Oudegem zorgde ervoor dat Hermes pas op de zevende plaats eindigde. Zaterdag begint het in de tweede poule aan de play-offs. Enkel bij poulewinst mag het, samen met de winnaar van poule 1, de testwedstrijden om het ticket betwisten.

Het contrast tussen de prestaties in de eigen competitie en de Europese campagne konden echt niet groter zijn. Hermes, dat bijna de helft van haar wedstrijden in tiebreak zag aflopen, kon slechts vier actieve ploegen achter zich houden. Toch blijven de kansen op de doelstelling om terug Europa in te gaan reëel. “We werden met Charleroi, Antwerp en Lendelede in de gemakkelijkste poule ingedeeld. Momenteel tellen we wel twee punten minder dan Antwerp dat net voor ons eindigde. Volgende week zaterdag moeten we in staat zijn om hen in onze eigen Mr. V-Arena weg te spelen. In de competitie haalden we tegen dit trio een perfecte zes op zes. In deze nacompetitie moet dit te herhalen zijn”, zegt voorzitter Philippe Develter.

Dubbel duel

Indien Oostende dan als eerste uit de bus komt, speelt het automatisch een dubbel duel tegen de winnaar van de poule met Tongeren, Jaraco As en Zoersel. Het krijgt wel thuisvoordeel in het beslissende duel. “Indien we daar in slagen, zijn officieel vijfde. Dan hangt het er nog van af of Kieldrecht kampioen speelt. Zij opteren automatisch voor deelname aan voorrondes van de Champions League. Sowieso zijn er dan vijf Europese tickets te verdelen en zijn we er zeker bij. Indien het bijvoorbeeld VC Oudegem of VDK Gent is en zij weigeren de deelname. Dan komt er nog een testmatch met de nummer vier uit de klassering.”

Ontgoocheling

“Gelukkig is het allemaal zover nog niet. Ik hoop dat we er nu wel in slagen en alsnog dit mindere seizoen een happy end te geven. Mijn ontgoocheling zal eerder groot zijn in functie van de return naar sponsors toe. Maar als ik volgend seizoen mag kiezen tussen de bekerfinale in het Sportpaleis of Europees dan kies ik deze keer resoluut voor het eerste“, aldus Develter.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier