Hermes Oostende klopt Charleroi met droge 3-0 cijfers

Hermes Oostende wint vlot van Charleroi. © VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende blijven doorheen hun competitie razen.

Hun schitterende prestatie van woensdag laatstleden tegen het Turkse Aydin (2-3) betekende weliswaar het einde van een geslaagde Europese campagne. Vanavond stond het steeds buitenlands getinte Charleroi klaar om de groen-gelen te bekampen. Hermes wond er weinig doekjes om en gaf de Carolo’s met een droge 3-0 zege een ticketje terug richting Charleroi. De leidersplaats kwam dan ook op geen enkel moment in gevaar.

De openingsset liep aanvankelijk gelijkopgaand tot 9-8. Toen vond kapitein Nina Coolman het moment om toe te slaan. Ze deed dit met een opslagreeks van zes stuks richting 15-8. Amber De Tant leverde ondertussen een schitterende prestatie in verdediging af wat er voor zorgde dat bij 20-10 de beslissing al gevallen was. De bezoekers slaagden er wel om de score nog tot 25-19 op te poetsen.

Monstersmash

De tweede set kende een gelijkgaand verloop. Na de studieronde (9-8) liep Oostende via midden Blenckers voor het eerst uit. Charleroi bleef nu wel dichter in de buurt, maar liep telkens op een monstersmash van hoekspeelster Lise De Valkeneer. Bij 21-18 leek alles nog mogelijk maar door enkele domme missers gaven de bezoekers de set zelf uit handen: 2-0.

De laatste set zakte het spelniveau zodat de rally’s af en toe veel langer uitgesponnen werden. Hermes liet nu ook niet toe dat hun opponent maar één moment van hoop kreeg. Via 8-4 bouwde het collectief haar voorsprong systematisch uit. Fanny Lafeber zorgde voor de 19-10 en bij 22-13 was het enkel nog op de wedstrijdbal wachten. Sofie Van Acker deed nog mooi haar duit in het zakje en bij 24-15 was het Lynn Blenckers die met smash-blok-buiten de fatale steek uitdeelde.

Setstanden: 25-19, 25-19 en 25-15

(JL – foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier