Hermes Oostende in drie sets voorbij Lendelede

Van Acker plaatst de bal tussen Coessens en Lecluyse. © (Foto VDB)

Autoritair leider Hermes Oostende kwam niet echt in last bij provinciegenoot Black and White Company Lendelede en passeerde dan ook in drie sets de thuisploeg. Zowel de eerste als de tweede set klampte de thuisploeg wel verdienstelijk aan en het duurde even eer Oostende afstand kon nemen.

Coach Wittebolle opende met Zwaanswijk en Coessens op de receptie/hoek, Lecluyse en Hinneberg bevolkten het midden, Smeets was opposite waar Van de Vyver de spelverdeling op zich nam en Vermander in de liberotrui stak.

Oostende-coach Deveylder gaf het vertrouwen aan spelverdeelster Biebauw, Coolman en De Valkeneer waren de receptie/hoekspeelsters, Vanacker en Platteeuw stonden in het centrum met Verbinnen als opposite en Vanden Berghe was de libero.

De inleidende set liepde score gelijk op omdat Lendelede verdedigend nogal wat van de vloer veegde. De thuisploeg hield tot 15-16 gelijke tred met Oostende dat via Coolman vooral de kloof naar 16-20 bijeensloeg. Tegen het aanvalsgeweld van een De Valkeneer en Verbinnen had Lendelede geen verhaal meer en 19-23 legde Biebauw met twee servicepunten de 19-25 vast.

Lendelede opende de tweede set met Stojanovic, die pas sinds vrijdag terug in Lendelede was, voor Hinneburg en nam via Coessens en Smeets een 4-1 voorsprong. Oostende stelde evenwel rap gelijk om via 14-16 een eerste kloofje te slaan naar 14-17. Oostende werkte omzeggens alles af met De Valkeneer en Van Acker als uitblinkers. Bij 18-21 moest Lendelede definitief afhaken waarbij de bezoeksters met 19-25 verdubbelden.

De derde set zette Oostende de thuisploeg met drie bloks en twee oplsagpunten van Biebauw direct op 0-5. Wittebolle bracht er Tomme in voor Zwaanswijk en probeerde later een dubbele wissel die evenwel geen soelaas bracht. Bij Hermes scoorde De Boeck die de derde set op de stek van Verbinnen speelde gemakkelijk en scoorde de 7-13. Lendelede kon nog even milderen naar 17-19 maar dichter kwam de thuisploeg niet meer. Coolman vond het welletjes en sloeg Oostende naar 17-22 en naar de 18-25 totaalwinst.