Hermes Oostende haalt in Tongeren 2-0 achterstand op, maar verliest in tiebreak

Hermes Oostende speelde bij het nummer twee in de rangschikking Tongeren een sterke partij. Het haalde een 2-0 achterstand op, maar verloor finaal de beslissende set met 15-10. Het was ondertussen al de achtste tiebreak van het seizoen. Ze wonnen er vijf van en bekleden met 22 punten de zevende plaats.

Tongeren, dat vooral door hun sterke verdediging en efficiënt aanvallen de tweede plaats bekleedt, startte het best aan de wedstrijd. Het pakte de openingsset met 25-21 en maakte in de tweede set zelfs brandhout van een zwalpend Oostende (25-12). Dat vond in de derde set wel haar tweede adem en kon met een thriller (26-28) voor de aansluiting zorgen. De vierde set won het eveneens maar nu een verschil van vier punten (21-25). De tiebreak was er ditmaal te veel aan en ging met 15-10 naar de thuisploeg.