Heren Hermes Oostende verdiend kampioen in tweede provinciale

© (Foto PDC)

Het zat er al enkele weken aan te komen maar nu is het een feit. De heren van Hermes Oostende spelen volgend seizoen in eerste provinciale.

De wedstrijd tegen hekkensluiter VC Loppem was eigenlijk niet veel meer dan een formaliteit en werd dan ook met overtuigende 0-3-cijfers gewonnen.

In de eerste set walsten de Oostendenaren over hun tegenstrever. In een mum van tijd stond de thuisploeg 4-16 in het krijt. De openingsset eindigde op een eindstand die de rangschikking en de waarde van beide ploegen perfect weerspiegelt (7-25).

Aanvankelijk leek de tweede set een kopie te worden van de voorgaande (1-8) maar VC Loppem herpakte zich en scoorde enkele mooie punten. Zelfs toen het opeens 15-20 stond, raakte Hermes nooit in paniek en won uiteindelijk ook deze set vrij vlot met 17-25.

Het begin van de derde set verliep gelijkopgaand (2-2, 5-5) maar een tussenspurt van de bezoekers was voldoende om ook in de derde set het klasseverschil in duidelijke cijfers om te zetten (18-25).

Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers en de coach van Hermes Oostende uitgebreid deze meer dan verdiende titel. De ploeg werd in deze kampioenenwedstrijd luidkeels aangemoedigd door heel wat supporters waaronder de bijna voltallige damesploeg die momenteel Liga A aanvoert.