Hendrik Tuerlinckx (Knack Roeselare) is de beste speler op de Belgische volleybalvelden

17/04/18 om 07:44 - Bijgewerkt om 08:45

In het Genkse hotel Stiemerheide vond maandagavond de 30ste VolleyProms plaats. Bij de vrouwen was Asterix Avo Beveren de grote slokop, bij de mannen werd Hendrik Tuerlinckx voor de tweede keer op rij beste speler.

Hendrik Tuerlinckx (Knack Roeselare) is de beste speler op de Belgische volleybalvelden

Laureaten Hendrik Tuerlinckx en Celine Van Gestel. © Bart

Over enkele weken weten we wie de titel wegkaapt in de competitie, maar de spelers die het seizoen kleurden werden maandagavond al in de bloemetjes gezet. Celine Van Gestel (Beveren) werd met een monsterscoregekroond als beste vrouw in de Belgische competitie. Van Gestel volgt zo Britt Herbots op, die onlangs nog tot MVP in Frankrijk werd uitgeroepen.

Jasmien Biebauw (Asterix Avo Beveren) werd tweede met 71 punten. Volgend seizoen gaat ze bij Hermes Oostende aan de slag. Het brons was voor Laure Flament uit Wevelgem. De Brugse Nina Coolman (Hermes Oostende) werd vijfde met 47 punten. Lise De Valkeneer (Hermes Oostende) werd achtste met 31 punten. Ze groeide op in Ieper/Poperinge. De negende plaats was voor Maud Catry (Kortrijk).

Vierde titel voor Hendrik Tuerlinckx

Bij de mannen verlengt Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) zijn titel. Het is zijn vierde in totaal. Als de hoofdaanvaller nog één eindzege toevoegt aan zijn palmares, evenaart hij het record dat Jef Mol in de jaren zeventig al op de tabellen zette. Tuerlinckx komt zo voorlopig naast Roger Maes, Johan Baetens en Eddy Evens in de geschiedenisboeken.

Julien Winkelmuller (Par-ky Menen) werd tweede met 116 punten, Matthijs Verhanneman (Knack Roeselare) werd vijfde. De Menenaar die nu in Roeselare woont, haalde 69 punten. Torhoutenaar Stijn Dejonckheere (Knack Roeselare), die nu in Roeselare woont, werd negende met 30 punten en Xavier Folguera Estrugo (Par-ky Menen) sloot de top 10 af met 27 punten.

Robert Wojcik (Guibertin) en - opnieuw - Celine Van Gestel waren de belangrijkste pionnen in de reguliere competitie en kroonden zich zo tot MVP (most valuable player) van het jaar. Ze werden door de coaches verkozen. Na elke wedstrijd brachten die een stem uit op de beste spelers van de match.

Zilver voor Emile Rousseaux

Ook de beste jongeren kregen een prijs. Silke Van Avermaet (Beveren) en Mathieu Vanneste (Haasrode Leuven) uit Loppem. werden de rookie van het jaar. Manon Stragier (Wevelgem) eindigde op de vijfde plaats bij de meisjes, Tim Verstraete (Kuurne) haalde de derde plaats bij de jongens.

Een groepsfoto van de laureaten.

Een groepsfoto van de laureaten. © Bart

Asterix Avo Beveren kaapte bij de vrouwen alle trofeeën weg, want Gert Vande Broek volgde zichzelf op als coach van het jaar. Bij de mannen was Joel Banks (Maaseik) de laureaat. Emile Rousseaux (Knack Roeselare) werd tweede met 164 punten en Ratko Peris (Par-ky Menen) haalde brons met 158 punten.

Kaja Grobelna (G.B. Lodz) en Sam Deroo (Kedzierzyn), allebei actief in de Poolse competitie, waren respectievelijk de beste Yellow Tiger en Red Dragon. Deroo kan zijn palmares in de komende maand nog verder aanvullen. Hij heeft zowel de Poolse titel als de Champions League nog binnen het vizier.

Scheidsrechter van het jaar

Marie-Catherine Boulanger was de beste scheidsrechter van deze jaargang en volgt zo Arturo Di Giacomo op. Ze haalde het voor Wim Cambré en Koen Luts. Peter Van Speybroeck (Gistel) belandde net naast het podium.

(MF/WVS/AD/RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!