Gunstige poule voor Red Dragons in tweede ronde

Stijn D'Hulst (links) op training in Firenze. © MPM
Redactie KW

De Belgische volleybalmannen sluiten groep A in de eerste ronde van het WK af op de tweede plaats.

Het zit momenteel allemaal nog behoorlijk mee voor de Red Dragons – met West-Vlamingen Pieter Coolman en Stijn D’Hulst – op dit WK. Dankzij de winst van Italië tegen Slovenië, eindigen de jongens van Anastasi op nummer twee in hun poule. Dat resultaat loodst hen naar de tweede ronde in Bologna met 10 punten op de teller. En dat is er maar ééntje minder dan leider Brazilië.

Nummer drie Slovenië heeft 9 eenheden achter de naam staan, voor het vierde geklasseerde Australië wordt het met zeven startpunten zo goed als onbegonnen werk om nog door te stoten naar de finaleweek. België ontloopt toppers als Polen, Servië, Frankrijk, USA, Rusland en Italië en mag dus beginnen dromen.

Ook het wedstrijdschema lijkt in het voordeel van de Red Dragons. Vrijdag starten ze hun tweede luik met een match tegen Slovenië (20.30 uur), zaterdag om 17 uur volgt Australië. Als het deze twee matchen tot een goed einde brengt, dan hebben Deroo en co het in eigen hand tegen topfavoriet Brazilië (zondag om 20.30 uur).

Alleen de leiders uit de vier overgebleven poules en de beste twee nummers twee kwalificeren zich voor de finaleweek in Torino. Woensdag reizen Anastasi en zijn gezelschap met de bus naar Bologna, 90 km van Firenze waar ze nu nog vertoeven.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier