Gert Vande Broek roept achttien speelsters op voor stage

23/07/18 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:34

De Belgische volleyvrouwen zijn vandaag/maandag begonnen aan de voorbereiding op de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019. Bondscoach Gert Vande Broek selecteerde achttien speelsters voor een stage in Blankenberge.

Gert Vande Broek roept achttien speelsters op voor stage

© BELGA

De kwalificatie wordt afgewerkt met heen- en terugwedstrijden in een poule met vier landen. In poule A neemt België het op tegen IJsland, Israël en Slovenië. Op 15 augustus openen de Yellow Tigers tegen IJsland in Kortrijk (20u30), op 22 augustus wordt Slovenië bekampt in Deurne (20u30). Tussendoor staan uitmatchen bij Israël en Slovenië gepland (data te bepalen). Het tweede deel van de campagne wordt in januari gespeeld met een thuismatch tegen Israël en een uitmatch bij IJsland (9 januari)

In de aanloop naar het echte werk wordt ook geoefend in en tegen Spanje (2 tot 5 augustus) en Bulgarije (8 tot 11 augustus).

Het EK 2019 wordt voor het eerst gespeeld in vier landen: Hongarije, Polen, Slovakije en Turkije. Het aantal deelnemers wordt uitgebreid van 16 naar 24.

Op het EK van 2017 in Azerbeidzjan en Georgië werd België laatste in zijn groep na nederlagen tegen Nederland, Tsjechië en Servië. De Serviërs wonnen later de finale tegen Nederland.

- de selectie -

Spelverdeling: Ilka Van de Vyver, Elise Van Sas, Lara Nagels, Jutta Van de Vyver

Hoek: Britt Herbots, Celine Van Gestel, Laure Flament, Dominika Strumilo, Jodie Guilliams

Midden: Laura Heyrman, Freya Aelbrecht, Silke Van Avermaet, Marlies Janssens, Nathalie Lemmens, Iris Vandewiele

Opposite: Kaja Grobelna, Karolina Goliat

Libero: Lisa Neyt

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!