Feest bij de U13 Olva Brugge

De kampioenen van Olva Brugge. Boven v.l.n.r.: Lander Vantorre, Pieter-Jan Callebaut, Ferre Devlies en coach Bram Degroote. Zittend vlnr: Mattéo Demeyer, Lex Bruynooghe en Senne Mergaert. Korneel Bovijn staat niet op de foto. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Volleybalclub Olva uit Brugge heeft dit seizoen dan toch nog een kampioen in zijn rangen. De ploeg die daarvoor zorgde is de U13 regionaal onder leiding van trainer Bart Degroote.

Over het volledige seizoen bekeken werd de ploeg slechts driemaal verslagen, waarvan twee keer met 2-3 tegen Poperinge en Diksmuide en eenmaal met 0-3 tegen datzelfde Diksmuide. Olva werd toch kampioen omdat Diksmuide twee partijen moest prijsgeven met 0-3. In totaal wonnen de Bruggelingen 55 van de 74 gespeelde sets. Opmerkelijk is wel dat Olva nooit kon winnen van Diksmuide, maar toch de titel mocht vieren.

“Het was echt niet de bedoeling om voor de titel te gaan”, lacht coach Bart Degroote. “Maar mijn ploegje heeft het echt schitterend gedaan dit seizoen. Voornamelijk het harde werk op training heeft zijn vruchten afgeworpen. Volgend seizoen spelen de meesten een leeftijdsklasse hoger maar ik doe verder met de U13. Een volgende lichting dient zich dus aan. Deze titel is echt niet de mijne, maar die van een ploeg die er een gans seizoen voor gestreden heeft”, besluit de gelukkige trainer. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier